
Vara a fost mai mult decat darnica cu noi si ne-a cadorisit cu zile pline de caldura si seninatate. Pe principiul ”ce-i mult strica”, toamna care, din punct de vedere calendaristic si-a facut aparitia de cateva zile bune, incearca sa-si intre in drepturi. Si se pare ca-i iese figura caci in perioada urmatoare vreme racoroasa si ploile vor face legea in mare parte din tara.
”Dar nu-i nimic – vei spune – e normal pentru aceasta perioada!” Asa este, doar ca organismul care era obisnuit cu zilele de vara este posibil sa aiba un mic soc. Acum este momentul cand persoanele care nu stau prea stralucit la capitolul imunitate vor incepe sa simta furnicaturi la nivelul amigdalelor, frisoane, un eventual inceput de raceala, un usor guturai, etc. Concluzia: sa umblam repejor la rezervorul cu solutii pentru fortificarea sistemului imunitar. Se numara si curcuminul printre aceste solutii? Categoric! Si nu oricum, ci in cea mai buna formula: Extract95 Curcumin&BioPerine.
Nu iti neglija sistemul imunitar, caci este unul dintre cele mai importante mecanisme, un ansamblu de interactiuni care implica mai multe organe, structuri si substante avand un scop comun: protejarea organismului. Stii si tu ca un sistem imunitar slabit, bolnav, poate duce la aparitia unor afectiuni. Stilul de viata deficitar, activitatile cotidiene mult prea solicitante, lipsa sportului, a hidratarii, a unei alimentatii corecte pot avea repercusiuni asupra sistemului imunitar.
Pentru ca organismul uman este vulnerabil in fata microbilor, a virusilor si parazitilor, sistemul imunitar trebuie sa fie ”in forma”, sa nu fie prins cu garda jos, pentru a proteja corespunzator organismul. Nu degeaba este comparat cu o veritabila armata: in flancul intai sunt trimise celulele albe care au rolul de identifica inamicii si de a incepe lupta contra unei infectii, de exemplu. In armata sistemului imunitar s-au inrolat si maduva spinarii (aceasta produce celulele albe), ganglionii – produc si stocheaza in organism celulele care lupta impotriva infectiilor, splina (controleaza cantitatea de sange din organism si ajuta la eliminarea celulelor bolnave din sange).
Stiai ca…
… rasul intareste sistemul imunitar?
… dietele pot sa slabeasca sistemul imunitar?
… lipsa somnului dauneaza sistemului imunitar?
9 sfaturi de urmat pentru intarirea imunitatii
-
Mananca mai multe fructe si legume
Auzi acest indemn inca din copilarie si este foarte bine sa-l urmezi, caci fructele si legumele proaspete sunt un izvor nesecat de sanatate, fiind pline de vitamine si minerale atat de benefice organismului. Imunitatea ta are nevoie in fiecare zi de portii sanatoase de fructe si legume.
-
Renunta la alimentele procesate
In timp ce fructele si legumele crude intaresc sistemul imunitar, alimentele procesate (din aceasta categorie fac parte si mezelurile) afecteaza sistemul digestiv si influenteaza negativ imunitatea. Fie reduci consumul lor, fie renunti la ele.
-
Alege si pretuieste super-alimentele
Nucile, semintele, nautul, avocado, lintea, usturoiul, goji, kale, hrisca, inul, canepa, amaranth, semintele de psyllium si multe altele sunt incadrate in categoria super-alimentelor cu ajutorul carora, sistemul nostru imunitar se poate mentine in forma.
-
Fa o cura cu Extract95 Curcumin&BioPerine
Curcuminul este un excelent antioxidant, tinand la distanta radicalii liberi atat de nocivi organismului. In plus, are si proprietati antivirale, antibacteriene si antimicotice ceea ce-l transforma intr-un aliat de nadejde impotriva racelilor, de exemplu. Curele cu acest supliment sunt propice pentru organism in orice moment al anului, nu doar in preajma anotimpului rece fiind excelente pentru preintampinarea aparitiei celor mai severe dintre boli.
-
Hidratarea este foarte importanta pentru un organism sanatos. Chiar si in anotimpul racoros.
Se stie ca apa ne oxigeneaza sangele, ne ajuta sa eliminam toxinele din organism, este benefica pentru digerarea alimentelor. O hidratare corespunzatoare este vitala unui sistem imunitar solid. Nu astepta sa ti se faca sete pentru a savura un pahar cu apa (atentie, apa, nu suc acidulat, cafea sau bere!).
-
Activitatea fizica zilnica sa devina o prioritate in orarul tau.
Fie ca optezi pentru alergare, pentru aerobic, yoga sau fitness, e bine sa stii ca miscarea iti intareste sistemul cardiovascular, reduce semnificativ stresul si antreneaza activitatea celulelor. Fa din activitatea fizica sustinuta o rutina zilnica insa nu-ti forta organismul sa faca exercitii mai complexe daca nu este pregatit.
-
Prea mult stres? Mai elimina din el!
Traim vremuri nu neaparat tulburi, cat extraordinar de stresante. Stresul este o boala si, daca picam in mrejele sale, cu greu ne putem descalcii din itele lui. Lipsa relaxarii, negativismul, agitatia si stresul slabesc sistemul imunitar, induc anxietatea si inhiba activitatea celulelor. Relaxeaza-te in mijlocul naturii, gaseste-ti refugiul in meditatie, in lectura, intr-un hobby drag. Fa acest lucru si vei fi mai fericit, dar si mai sanatos!
-
Bucura-te de aer curat.
Cand ai ocazia (week-end-ul este un moment potrivit), fa o escapada in afara orasului pentru a scapa un pic de poluare. De asemenea, mentine aerul curat si in locuinta, pentru ca un aer inchis nu-ti va face bine. Celulele din corpul nostru au nevoie de aer curat pentru a functiona. Daca o celula este privata de oxigen, moare. Deschide ferestrele si aeriseste temeinic toate incaperile. Acest obicei, impreuna cu cateva plante de apartament, vor curata aerul din interior.
-
Muzica preferata – o incantare pentru auz, un balsam pentru suflet si, implicit, pentru sanatate.
Muzica este un veritabil medicament pentru trup si suflet. Studiile spun ca atunci cand asculti melodia ta preferata, cea care iti trezeste emotii si iti face pielea de gaina, sistemul tau imunitar nu poate decat sa-ti multumeasca!
Dupa cum vezi, nu este greu sa te mentii sanatos. Ba chiar este placut, provocator si natural. Acum ca stii ce ai de facut pentru a pasi sanatos in anotimpul racoros, nu-ti mai ramane decat sa te bucuri din plin de fiecare moment din zi!