
Este la moda azi sa fim in rand cu lumea. Cum vine asta? Pai daca se poarta culoarea verde, e musai sa ne reinnoim garderoba cu haine verzi. Daca se poarta pantofii in cinci nuante, dam fuga sa ii achizitionam. Orice este la moda – si moda-i schimbatoare – trebuie sa ne parvina, indiferent cate sacrificii am face. Asta este firea omului. Suntem copiatori fideli ai celor de langa noi sau ai celor care traseaza noi tendinte. Uitam sa mai fim unici si sa ne remarcam prin propria noastra definitie. Ca tot vorbim despre… ce se poarta, stiti ce a fost, este si va fi intotdeauna la moda? Exact! Sanatatea! Ea este mai presus de toti si de toate, datorita ei suntem activi, functionam in parametri normali, cu toate motoarele turate corespunzator. Azi este la moda sa fim sanatosi!
Un moft sau o stare de fapt?
Sanatatea nu este un moft si asta nu inteleg multi dintre noi. Avem impresia ca sanatatea este o constanta in viata noastra si, prinsi in tumultul modernitatii, priponiti intre secundarul si minutarul lui Cronos, uitam sa ne protejam organismul de socurile zilnice. Socul, aceasta tulburare generala a functiilor organismului, se manifesta printr-un dezechilibru fizic dar si psihic. Emotiile puternice cauzate de stresul la care sunt supusi unii dintre noi, alimentatia dezechilibrata, sedentarismul, lipsa de odihna, starea de depresie sau anxietate, lipsa iubirii, incercarea de a-i domina pe ceilalti, toate acestea sunt socuri resimtite de catre organism prin ceea ce se numeste boala.
Nu este la moda sa ne dam organismul peste cap. Cum nu este la moda nici sa-l tratam haotic si nici atunci cand suntem vindecati sa reluam vechile obiceiuri. Sanatatea nu este un moft. Ea reprezinta o necesitate iar in lipsa ei, motorasele noastre vor da rateuri peste rateuri. Vom deveni numai buni pentru ”prograul rabla” si doar cu mari eforturi ne vom recapata tonusul, aidoma calului fermecat din basme, cel care, dupa o portie zdravana de jaratic, isi scutura coama, preschimbandu-se in cel mai infocat armasar inaripat din cati exista. Avem si noi jaraticul nostru, si multi dintre specialistii care i-au cercetat puterile miraculoase l-au desemnat ca fiind extraordinar de benefic pentru sanatatea organismului uman. Nu este vreun medicament chimic de ultima generatie ci este un dar pretios pe care insasi natura ni-l daruieste. Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, admirati-l, folositi-l si apreciați-l! Vi-l prezentam pe unicul si deosebitul turmeric!
De la borcanul cu condimente la capsulele binefacatoare
Istoria turmericului a inceput cu mult, foarte mult timp in urma, cand majoritatea tarilor asiatice au inceput sa-l foloseasca in bucatarie, pe post de condiment-medicament. Se intelege ca proprietatile sale curative erau conoscute si apreciate in special de medicina ayurvedica, folosirea sa fiind o adevarata binecuvantare pentru sanatatea intregului organism. Nu degeaba turmericul este o radacina nobila, daca stam sa ne gandim la coloritul sau precum aurul cel mai pur! Culoarea sa deosebita, situata la granita dintre galben aprins si portocaliu, ne sursprinde vizualul precum un apus spectaculos de soare, intr-o dupa amiaza tarzie de vara torida.
Aceasta culoare prin care turmericul se face remarcat se datoreaza polifenolilor antioxidanti care intra in componenta sa, cel mai important fiind curcuminul, pe care-l gasim in turmeric in proportie de 3 – 5% el fiind principalul responsabil pentru proprietatile terapeutice ale radacinii. Cei care consuma zilnic turmeric sunt oameni sanatosi, frumosi si plini de viata. Insa bucataria zonelor asiatice este axata in special pe utilizarea din abundenta a feluritelor mirodenii si condimente. Pe langa nelipsitul turmeric, ecuatia retetelor sanatoase este intregita de ghimbir – ”varul” turmericului, coriandru, chimen, piper, scortisoara, cardamom, cuisoare, etc. Pentru a ne asigura starea de sanatate si pentru a simti efectele terapeutice ale substantei active din turmeric ar trebui sa consumam zilnic un gram de curcumin. Insa radacina de turmeric poseda doar 3 pana la 5 % curcumin, astfel ca ar trebui sa consumam zilnic o cantitate de 20 – 35 grame de turmeric pentru a ne asigura acel necesar de 1 gram de curcumin. Ori aceasta cantitate este cam mare chiar si pentru retetele specifice tarilor asiatice / orientale, ca sa nu mai vorbim de cele ale bucatariei europene.
Avem cea mai sanatoasa solutie: capsulele cu o concentratie de curcumin de 95% cu proprietati deosebite asupra unui mare numar de afectiuni, proprietati sporite si de prezenta BioPerinei (extractul de piper negru). Cu totii ne folosim de clasicul (dar deloc banal!) piper insa cati dintre noi ii cunoastem beneficiile pe care acesta le are asupra sanatatii noastre? Ei bine, notati si retineti: piperul negru contine numeroase vitamine, minerale dar si antioxidanti. Extractul sau, BioPerina, testata si brevetata in SUA, este parte integranta dintr-o gama variata de suplimente si alimente, ea fiind cea care favorizeaza asimilarea anumitor nutrienti la nivelul intestinului. Dupa cum v-ati dat seama, BioPerina din capsulele Iana Life Extract 95 Curcumin&BioPerine favorizeaza absorbtia curcuminulul, ”cuplul” avand uimitoarea capacitate de a ne stimula capacitatile fizice si intelectuale (atat de solicitate in timpurile moderne), de a preveni si trata afectiuni aparute la nivelul articulatiilor, sistemului digestiv, aparatului cardiovascular, de a lupta contra diferitelor forme de cancer (san, prostata), de a stopa afectiunile hepatice, pulmonare, renale, ale pielii. Toate afectiunile care au la baza inflamatia cronica, isi gasesc remediul in utilizarea capsulelor IanaLife Extract 95 Curcumin & BioPerine.
Asadar, daca vrem sa fim ”la moda”, trebuie sa tinem cont de faptul ca sanatatea este un bun unic, pe care nu-l vrem degradat si ros de boala, ci ni-l dorim infloritor si prosper, cat mai mult timp cu putinta!