
Brancusi spunea ca atunci cand incetam sa mai fim copii, incepem sa murim. Mare adevar exista in vorbele sale! Sa luam aminte la cei mici: in comparatie cu noi, adultii, care ne facem griji din absolut orice fleac, ei sunt mai tot timpul cu zambetul pe buze, in incercarea de a gasi bucurie in orice situatie traita; pentru ei, jocul si povestile sunt elementele cheie ale universului. Noi le-am uitat si, in locul lor, ne-am impovarat cu greutati si figuri posomorate. Uitam sa ne reintoarcem catre copilarie, uitam sa imbratisam jovialitatea si inocenta, ne adancim in neantul grijilor si al problemelor nefacand nimic altceva decat sa atragem boala in vietile noastre. Caci mahnirile cotidiene, lipsa echilibrului si a armoniei sunt generatoare de stres si boala, impingand starea de bine departe de noi.
Solutii? Sunt destule, insa doar de noi depinde sa ne regasim zambetul, inocenta si, bineinteles, sanatatea! Principala solutie este abilitatea de a ne echilibra in egala masura fizicul si psihicul pentru a obtine acea stare de bine atat de necesara vietii multumitoare. Emotiile si sentimentele de calitate sunt generatoare de sanatate astfel ca ar fi bine sa ne reorientam catre ceea ce ne face fericiti.
Pe langa un spirit vesnic tanar, intretinut cu emotii si actiuni pozitive, pentru a functiona in parametri normali si a ne reintregi armonia, avem nevoie de o alimentatie sanatoasa completata cu suplimente naturale de calitate, cu rol in a ne proteja organismul de atacul bolilor. Iar printre aceste suplimente se numara si Extract95 Curcumin&BioPerine.
Nu ne plac cifrele – mai ales cand se raporteaza la procente iar acestea indica un grad ridicat de imbolnavire la nivel mondial – insa, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, numarul bolilor moderne si al celor care le poseda continua sa creasca simtitor. Cancerul, bolile cardiovasculare si pulmonare, obezitatea provoaca peste 60% dintre decesele anuale. Ingrijorator, nu-i asa? Factorii care stau la baza aparitiei si dezvoltarii acestora sunt alimentatia dezechilibrata, sedentarismul, stresul, fumatul, etc. Trebuie sa constientizam necesitatea unui stil de viata echilibrat, bazat pe o alimentatie adecvata nevoilor reale ale organismului si pe iubire si apreciere fata de tot ce ne inconjoara.
Atacul radicalilor liberi si cum pot fi acestia scosi din joc
Despre radicalii liberi se vorbeste din ce in ce mai des si nu in sens pozitiv – caci nu vin cu nimic bun pentru organismul uman – ci cu teama in glas si nevoia de a-i evita pe cat este posibil. Contactul cu substantele poluante, hrana dezechilibrata, lipsita de nutrienti, fumul de tigara, razele ultraviolete, toate acestea genereaza spatiul propice actiunilor radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt responsabili de boli grave printre care se numara artrita, cancerul, cataracta, maladiile cardiovasculare, etc. Spre deosebire de plante, care se protejeaza ele insele de invazia radicalilor liberi, gratie fotosintezei, oamenii nu au aceasta posibilitate. Vestea buna este ca tot plantele ne sunt si noua de folos, pentru ca la ele gasim antioxidantii de care avem nevoie ca sa luptam impotriva agentilor nocivi.
Antioxidantii au capacitatea de a rupe reactia in lant a radicalilor liberi, prin sacrificarea propriilor electroni si, cu ajutorul antioxidantilor, organismul devine mai rezistent in lupta cu bolile. Insa, in lipsa lor, creste riscul de aparitie a stresului oxidativ, ceea ce duce la deteriorarea organelor si a tesuturilor.
Sanatatea din capsula!
Trebuie mentionat faptul ca legumele si fructele organice, dar si plantele aromatice, reprezinta o sursa importanta de antioxidanti. Rar mi-a fost dat sa vad o planta cu un aspect tern, cenusiu. In general, culorile vii (rosu, verde, galben, mov, etc.) sunt principalele caracteristici ale plantelor, facandu-le nu doar ispititoare pentru ochiul omenesc, ci si foarte sanatoase.
Din alimentatia noastra zilnica nu ar trebui sa lipseasca, pe langa fructe si legume, condimentele sau plantele aromatice: usturoiul, cuisoarele, scortisoara, ghimbirul, turmericul. Acesta din urma este condimentul cu cel mai puternic efect antioxidant, recunoscut inca de acum mii de ani pentru calitatile sale remarcabile si folosit cu succes in special in medicina Ayurvedica. Insa, mai presus de turmeric se afla polifenolul sau principal: curcuminul. Datorita lui, turmericul poseda proprietati de exceptie. Insa, pentru a beneficia de ele, mai ales daca avem probleme de sanatate, ar trebui sa consumam zilnic pana la 30 de grame de turmeric, ceea ce este cam greu de realizat, avand in vedere ca turmericul nu este un condiment cu care bucataria europeana sa fie familiarizata. Asadar, solutia ne este oferita de suplimentul natural Iana Life Extract95 Curcumin&BioPerine: o capsula pe zi ne asigura mentinerea unei stari de bine, iar o cura de cateva luni in care sa luam pana la trei capsule pe zi ne poate reda sanatatea mult dorita.
La ce e bun curcuminul?
Studiile de specialitate si cercetatorii care l-au analizat in amanunt, il recomanda nu doar pentru efectele sale antioxidante ci si pentru cele antiinflamatoare, antialergice, antivirale, antifungice, antibacteriene, antitumorale. Curcuminul are rolul de a incetini procesul de imbatranire a organismului, de a stimula capacitatile fizice si intelectuale ale omului modern si este considerat un remediu natural pentru majoritatea afectiunilor digestive, cardiovasculare, hepatice, pulmonare, renale, etc.
Asadar, curcuminul este bun pentru intreaga stare de bine a organismului si ar fi bine sa fie inclus in dieta zilnica. Cat priveste oferta Iana Life si pretul capsulelor Extract95 Curcumin&BioPerine, acestea pot fi urmarite AICI.