
Daca aruncam o privire asupra definitiei din DEX a verbului ”A PREVENI”, vom vedea ca aceasta actiune se raporteaza la ”a atrage cuiva atentia asupra consecintelor (negative) ale unor actiuni; a informa in prealabil; a avertiza, a prevesti; a lua masuri de precautie pentru a inlatura ceva (neplacut); a preintampina.” Nu-i asa ca pare floare la ureche? Desi e atat de simplu sa previi, ne vine greu sa facem asta, cand sunt atatea tentatii care nu sunt prietenele cele mai potrivite pentru mentinerea starii de bine a organismului.
E bine sa ne aducem constant aminte ca tot ce ne inconjoara contribuie fie la progresul, fie la regresul nostru. Doar de noi depinde cum gestionam fiecare situatie prin care trecem, cu ce ne alimentam – atat fizic, cat si mental, cum, cu ce si cat ne hidratam, cata miscare facem, cat de mult ne odihnim, etc. Toate acestea fac parte din procesul de preventie, un proces benefic organismului, pe care fiecare dintre noi ar trebui sa si-l insuseasca.
Daca ar fi sa luam in parte fiecare afectiune existenta si sa mentionam ce e bine sa facem ca sa nu ajungem sa ne imbolnavim, ne-ar trebui sute, mii de pagini, fie ele si virtuale. Asadar, am selectat doar doua dintre problemele majore cu care se confrunta omul modern, si anume obezitatea si Alzheimer-ul, afectiuni impotriva carora suplimentul Extract95 Curcumin&BioPerine are un cuvant greu de spus!

Tot ce avem de facut pentru a ne tine sanatatea aproape este sa eliminam excesele, sa ne regasim echilibrul in tot ceea ce facem, sa ne alimentam corect si cat mai natural cu putinta, sa ne mentinem gandirea pozitiva la cote ridicate, chiar si atunci cand nu prea avem motive sa o facem.
Problemele cu kilogramele in plus – o realitate trista si, deseori, mortala
Cu siguranta ai intalnit persoane care consuma in proportie de peste 50% din hrana zilnica produse de tip fast-food, patiserie, sucuri acidulate. Cu certitudine ai intalnit si persoane care se hranesc echilibrat, cu putin din toate, iar din alimentatia lor zilnica fructele si legumele sunt nelipsite. Nici nu trebuie sa te intrebi care categorie e cea a oamenilor cu cele mai mari probleme de sanatate, caci e clar ca sunt dezavantajati cei cu alimentatie dezechilibrata, saraca in nutrienti si bogata in calorii cu zero proprietati.
Pentru ca traim… pe fuga si uitam sa mai aruncam o privire asupra stilului nostru de viata, situatia ne scapa de sub control: serviciul ne streseaza, problemele de orice fel isi pun amprenta asupra psihicului nostru, iar fizicul se modifica, influentat fiind de alimentatia de tip fast-food. Iata o adunare cu o suma imensa de prejudicii aduse sanatatii: stresul plus sedentarismul plus alimentatia haotica si dezechilibrata. Usor, usor, in urma exceselor, se nasc supraponderabilitatea si obezitatea.

In momentul in care adoptam un stil de viata echilibrat nu doar vom ajunge la o greutate normala, ci vom elimina si riscul de a face boli cronice. Caci suprapoderabilitatea si obezitatea sunt mesagerele cancerului, ale bolilor cardiace, afectiunilor oasoase, diabetului.
Acum cativa ani, statisticile notau ca, la nivel European, tara noastra s-ar afla pe locul al treilea in ceea ce priveste numarul de persoane obeze. Vedem si din ce in ce mai multi copii cu probleme de greutate si nu e de mirare ca obezitatea infantila a ajuns la 40%.
Noteaza si retine:
Nu punem egal intre a fi supraponeral si a fi obez. Ca sa delimitam granita dintre aceste notiuni trebuie sa (ne) cunoastem indicele de masa corporala/IMC (greutatea corpului in kilograme, raportata la inaltimea corpului). A fi supraponderal inseamna a avea IMC peste 25, iar a fi obez peste 30.
Cei care, din pacate, ajung in situatia sa lupte cu kilogramele in plus, fie dau o avere pe programe si pastile de slabit, fie se infometeaza pana la anemiere sau apeleaza la diete amagitoare, care le reduc din kilograme doar pe termen scurt.

Pare gustos, dar NU E SANATOS!
Scopul acestor randuri nu e de a-ti oferi o dieta minune care sa-ti topeasca pe loc kilogramele nedorite. Asa ceva nu exista. Ce trebuie sa stii e ca cea mai buna solutie este in a preveni sa se ajunga la asemenea episod trist si daca totusi e nevoie sa dai jos cateva kilograme o poti face prin:
- adoptarea unui mod de viata echilibrat;
- o dieta din care sa nu lipseasca fructele, legumele, condimentele, plantele aromatice, hidratarea corespunzatoare, toate acestea asociate cu activitatea fizica sustinuta.
Aceasta solutie reprezinta o schimbare a modului de viata pe termen lung, nu doar o solutie de moment, caci lupta impotriva kilogramelor nu va fi castigata de azi pe maine.
In momentul in care adoptam un stil de viata echilibrat nu doar vom ajunge la o greutate normala, ci vom elimina si riscul de a face boli cronice. Caci suprapoderabilitatea si obezitatea sunt mesagerele cancerului, ale bolilor cardiace, afectiunilor oasoase, diabetului.
Alzheimer-ul – in crestere si in Romania
”Batranetea e grea!” auzim frecvent in jurul nostru. Uneori, inaintarea in varsta nu vine numai cu dureri de oase, riduri pronuntate si vedere slabita, ci si cu o memorie deficitara. Ca sa imbatranim frumos, sanatos si sa pastram intacte toate amintirile, avem nevoie de antioxidanti.
De retinut:
„Antioxidantii care se gasesc in legume si fructe au o legatura directa cu performanta mentala ridicata la o varsta inaintata.” (dr. T. Colin Campbell)
In carti scrie ca Alzheimer-ul apare cand o substanta proteica denumita beta amiloid se acumuleaza in zone critice ale creierului, unde formeaza o placa, similara cu cea de colesterol din sfera bolilor cardiovasculare. Alzheimer-ul are de-a face cu memoria, capacitatea de judecata, comportamentul, limbajul, si reprezinta una dintre cele mai comune forme de declin mental specifica persoanelor in varsta.
Stiai ca…
…1% dintre persoanele trecute de 65 de ani prezinta semne ale acestei boli?
Cum prevenim aparitia Alzheimer-ului
Dereglarile cognitive nu sunt responsabile doar pentru dementa, ci vin la pachet si cu alte boli cum ar fi diabetul de tip 2 sau accidentele vasculare cerebrale. Un factor de risc in producerea acestora il reprezinta radicalii liberi care influenteaza foarte mult functionarea creierului aflat la o varsta inaintata. Cu sprijinul antioxidantilor din alimente si cu ajutorul suplimentului Extract95 Curcumin&BioPerine, creierul poate fi protejat de leziuni.

Stiai ca NUCILE sunt excelente pentru sanatatea inimii, dar si pentru cea a creierului?
Cercetatorii au confirmat ca curcuminul nu numai ca reduce daunele oxidative si inflamatia, dar reduce si acumularea de beta-amiloid si stimuleaza celulele imune sa indeparteze placa Alzheimer.
Tot ce avem de facut pentru a ne tine sanatatea aproape este sa eliminam excesele, sa ne regasim echilibrul in tot ceea ce facem, sa ne alimentam corect si cat mai natural cu putinta, sa ne mentinem gandirea pozitiva la cote ridicate, chiar si atunci cand nu prea avem motive sa o facem. Negativismul, imbuibarea cu alimente nocive, consumul excesiv de tutun si alcool, privarea organismului de somn, nu duc la nimic bun, ba din contra, pe termen lung, distrugerile sunt colosale si le simtim pe pielea noastra. Asadar, mai bine sa ne amintim in fiecare zi ca e mai bine sa previi decat sa tratezi!
Vrei sa aflii mai multe despre cum te ajuta curcuminul in lupta cu kilogramele in plus si cum iti e de folos in prevenirea Alzheimer-ului? Iti recomandam urmatoarele articole:
Ai probleme cu surplusul de kilograme? Curcuminul iti vine in ajutor!
Ce trebuie sa faci daca vrei sa slabesti sanatos
Vedetele iau suplimente cu curcumin pentru imbunatatirea memoriei
Curcuminul – o piedica in calea uitarii