
Despre plantele care sunt benefice pentru sanatate s-au scris milioane de pagini. La fel si despre vitaminele si mineralele necesare functionarii organismului uman. Insa, dintre toate, curcuminul poseda o adevarata baza informationala in literatura de specialitate si, in special, referiri la abilitatile sale de a lupta impotriva cancerului, mai acerb decat oricare alt nutrient. Rapoartele pozitive din jurul curcuminului le-au intrecut chiar si pe cele ale vitaminei D, care, dupa cum se stie, este foarte importanta.
Curcuminul are abilitatea de a modifica activitatea si expresia genetica – prin distrugerea celulelor canceroase si prin sustinerea functionarii celulelor sanatoase. De asemenea, incurajeaza procesul de anti-angiogeneza – metoda prin care este intrerupta furnizarea de sange tumorii canceroase. In ceea ce priveste efectul asupra cailor specifice moleculare, curcuminul poate influenta mai mult de o suta dintre ele, de indata ce patrunde in interiorul celulei. In urma repetatelor studii s-a adeverit ca extractul de turmeric, curcuminul, inhiba proliferarea celulelor tumorale, reduce inflamatia, inhiba transformarea celulelor normale, sanatoase, in celule tumorale, inhiba sinteza proteinei care este responsabila cu formarea tumorilor, ajuta organismul sa distruga celulele canceroase mutante astfel incat sa nu se raspandeasca prin tot corpul, stopeaza procesul de angiogeneza*.
De ce turmericul singur nu are actiunea eficienta a curcuminului?
Din pacate, sunt foarte multe persoane care au impresia ca daca vor consuma faina de turmeric toate problemele lor vor disparea ca prin farmec. Da, turmericul este bun, insa lucrurile sunt putin diferite: intreaga radacina de turmeric nu contine decat foarte putin curcumin si nu este sufiecient sa ne rezumam doar la a pune in mancare o cantitate de turmeric si sa asteptam vindecarea. In plus, o alta problema pe care o intampina cei care consuma doar turmeric este aceea ca ingredientul activ, si anume curcuminul, este slab absorbit la nivelul organismului astfel ca doar un procent din cele trei pe care turmericul le contine, ajunge acolo unde trebuie.
“Industria produselor naturale a dezvoltat un standard de 95% concentratie de curcumin. Cu ani in urma asta era solutia pe care o prezentam pacientilor. Chiar si asa, cu o concentratie de 95% intr-o capsula, doar 1% din aceasta putea fi absorbita. Pentru ca organismul sau, mai precis, sistemul circulator, sa beneficieze de o cantitate mai mare de curcumin astfel incat efectele sale sa fie resimtite, oamenii trebuiau sa-l ia cantitati mai mari. Parcurgand literatura de specialitate, am descoperit ca o modalitate de a schimba acest lucru si de a creste biodisponibilitatea curcuminului era legata de procesul de fierbere a apei: capsulele cu curcumin erau lasate sa fiarba timp de 10-12 minute. Prin acest procedeu crestea cantitatea de curcumin dizolvata in apa de la 1% la 12%.” explica medicul LaValley.
Solutii noi pentru a creste biodisponibilitatea curcuminului
Curcumin + BioPerine = S A N A T A T E
Asadar, pentru absorbtia completa a curcuminului si pentru ca efectele sale sa dea roade, curcuminul are nevoie de un partener care sa-l ajute sa-si faca treaba. Formula sanatatii, oferita de Iana Life si unica in Romania pentru proprietatile sale, este combinatia dintre curcumin si extractul de piper negru – BioPerine. Numai cu ajutorul BioPerinei curcuminul poate fi absorbit la nivelul intregului organism. Piperina sau BioPerine – sub forma sa patentata, este un alcaloid continut de piperul negru si care este responsabil pentru gustul intepator al acestuia. Aceasta a fost descoperita in anul 1819 de catre omul de stiinta Hans Christian Orsted si, de-a lungul timpului, i-au fost demonstrate efectele antioxidante, antiinflamatorii, anticancerigene. Alaturata minunatului curcumin, BioPerine ii creste biodisponibilitatea cu pana la 2000% ceea ce ii recomanda drept aliatii cei mai buni in lupta impotriva bolilor care amentinta organismul uman.
Cu doar trei capsule de IanaLife Extract95 Curcumin&BioPerine/zi iti asiguri sanatatea mult dorita!
Legatura dintre cancer si rezistenta la insulina
In cazul persoanelor supraponderale sau care prezinta hipertensiune arteriala, un nivel ridicat al colesterolului si/sau diabet, exista probabilitatea ca rezistenta la leptina** si insulina sa fie un factor. “Din punctul meu de vedere, o dieta cetogenica*** (cu sau fara pauze alimentare intermitente) ar fi o strategie chibzuita de tratament pentru a rezolva aceasta problema. Dupa ce au fost normalizate nivelurile de leptina si insulina, nu este necesar in mod special continuarea dietei, daca se crede ca aceasta este prea restrictiva. Se stie de foarte multi ani ca tumorile solide – precum si unele tipuri de cancer de sange – sunt iubitoare de zahar sau, ca sa folosim un alt termen, sunt dependente de zahar. De obicei, pentru pacientii mei, folosesc o scanare PET (tomografie cu emisie pozitronica) pentru a le demonstra ca tumorile din organismul lor sunt avide dupa zahar. Comparativ cu celulele sanatoase, acestea acumuleaza cantitati mult mai mari de zahar. Acesta reprezinta un semnal de alarma si ar fi bine ca bolnavii de cancer sa-si modifice dieta astfel incat sa aiba un aport foarte scazut de carbohidrati, provocand organismul sa genereze surse suplimentare de nutrienti – molecule denumite cetone. Asta inseamna ca incercam sa asiguram o presiune antagonica, anticancer, asupra celulelor canceroase prin reducerea cantitatii de zahar care este pregatita pentru absorbtie, prin reducerea zaharului usor disponibil din dieta si compensand reducerea zaharului si a nutrientilor prin cresterea grasimilor sanatoase” mentioneaza dr. LaValley.
*angiogeneza – procesul prin care corpul construieste vase de sange.
**leptina – reprezinta un hormon care regleaza metabolismul si are un mare impact asupra greutatii corporale. Datorita ei creierul primeste semnalul ca ne-am saturat dupa ce am mancat si asta o transforma intr-un aliat impotriva combaterii obezitatii, a tulburarilor metabolice dar si a unor boli inflamatorii.
***dieta cetogenica – presupune minimizarea cantitatii de carbohidrati pana la 20-50 grame/zi, alaturata unei cantitati medii de proteine si a uneia ridicate de lipide. Aceasta dieta are rol antiinflamator si ajuta la reglarea colesterolului total prin reducerea trigliceridelor.
Intra AICI si afla mai multe despre OFERTA Iana LIfe Extract95 Curcumin&BioPerine!