
Cum putem preveni Alzheimerul
Daca iti place sa te uiti la televizor atunci ai observat ca, in pauzele publicitare, mai bine de 70-80% dintre reclamele difuzate sunt cu si despre medicamente. Nu vorbim de prea multe suplimente naturale, pentru ca majoritatea sunt medicamente de sinteza, obtinute prin vaste procese chimice ale caror efecte secundare ne sunt relevate abia cand tinem in maini prospectul. La televizor totul este minunat, durerile trec imediat iar ce ramane in urma nici nu mai conteaza. Prea putini sunt cei care promoveaza miracolele din natura.
Cand acest minunat Pamant a luat nastere a fost binecuvantat nu doar cu viata oamenilor si a animalelor, ci si cu cea a plantelor tamaduitoare. Omul le-a descoperit rand pe rand, le-a folosit, le-a cultivat, le-a recunoscut calitatile si le-a pastrat peste timp, nefiind impiedicat de bariera trecerii anilor. Multe dintre aceste minuni din natura s-au pastrat pana in zilele noastre si vor fi pastrate mult timp de aici inainte. Una dintre aceste minuni poarta numele de curcumin si este cea mai importanta componenta a turmericului, un vestit condiment oriental. In cadrul acestui articol dar si a urmatoarelor doua care vor aparea pe site-ul nostru, te invit sa afli ce au demonstrat cele mai noi studii in ceea ce priveste beneficiile pe care curcuminul le are in prevenirea si tratarea Alzheimerului, Parkinsonului si cancerului.
Curcuminul – realitatea de care trebuie sa tinem cont!
La ora actuala, principalul component al binecunoscutului turmeric, curcuminul, este cea mai studiata dar si una dintre cele mai apreciate substante naturale din lume. Cele mai noi descoperiri cu referire la beneficiile pe care curcuminul le poseda i-au uimit chiar si pe oamenii de stiinta. Potentialul curativ al acestui polifenol nu mai este un secret pentru nimeni, insa noutatile cu privire la calitatile sale se inmultesc pe zi ce trece si este minunat ca cercetatorii nu tin doar pentru ei aceste importante descoperiri, ci le impartasesc cu noi, cei care putem sa beneficiem in mod direct de puterea curcuminului!
Curcuminul, principalul component activ al renumitului condiment turmeric, are o istorie lunga care incepe din perioada medicinii Ayurveda. In vremurile actuale, medicina moderna a descoperit ca acest compus are un impact si o eficienta deosebite in bolile neurodegenerative si in cancer.
S-ar crede ca nu exista nicio legatura intre afectiunile neurodegenerative si cancer insa acestea au multiple mecanisme in comun printre acestea numarandu-se semnalizarea chimica disfunctionala la nivel celular, reglarea genelor anormale dar si vulnerabilitatea la stresul chimic si inflamatii.
Cercetatorii au descoperit ca atunci cand soarecii din laborator au primit suplimente cu curcumin, s-a constatat o crestere semnificativa in formarea de noi neuroni, in special in zona hipocampica a creierului. Numeroase studii au demonstrat capacitatea curcuminului de a preveni procesele implicate in declansarea bolii Alzheimer. Cele mai interesante par a fi acelea conform carora curcuminul poate modifica semnificativ multe dintre procesele implicate in dezvoltarea Alzheimerului intarind nu doar ideea de prevenire, ci si pe cea de influentare si ameliorare a bolii. In plus, literatura de specialitate s-a imbogatit cu noi si noi studii despre abilitatea curcuminului de a preveni si a trata cancerul. La fel ca in cazul maladiei Alzheimer, aceste studii releva nu doar potentialul de prevenire a bolii ci si capacitatea curcuminului de a incetini cresterea tumorii, atunci cand aceasta este deja formata si de a sensibiliza si influenta celulele canceroase in timpul chimioterapiei.
Un aspect pe care cu totii trebuie sa-l retinem – fie ca avem sau nu probleme de sanatate – este ca actiunea curcuminului, care se comporta ca un veritabil scut cu spectru larg impotriva impactului pe care trecerea ireversibila a timpului o are asupra organismului uman, continua sa fie confirmata de catre comunitatea stiintifica.
Curcuminul si imbatranirea creierului
Exista numerosi factori care cauzeaza imbatranirea creierului si printre acestia se numara efectele generate de stresul oxidativ, toxinele prezente in mediul inconjurator, inflamatia, acumularea de proteine toxice, pierderea energiei, daunele treptate ale genelor vitale din celulele individuale.
Studiile de laborator ne arata ca principalul compus al turmericului, curcuminul, poate fi de mare folos protejandu-ne impotriva acestor factori care favorizeaza imbatranirea creierului. De exemplu, studiile demonstreaza capacitatea curcuminului de a imbunatati gestionarea energiei celulare si de a proteja creierul impotriva atacului radicalilor liberi. Rezultatul actiunii sale este reducerea oxidarii grasimilor si reducerea acumularii de molecule toxice care contribuie la moartea prematura a celulelor creierului. In plus, o mare parte din actiunea pozitiva pe care o are curcuminul la nivel cerebral se raporteaza la capacitatea sa de a activa genele care declanseaza aparitia de noi celule ale creierului, dupa cum mentionam si la inceputul acestui articol.
De asemenea, curcuminul este capabil sa minimizeze impactul catastrofelor acute cum ar fi accidentul vascular cerebral, traumatismele craniene, precum si influenta toxicitatii cronice generata de alcoolism.
Sa aruncam o privire mai ampla asupra beneficiilor pe care curcuminul le are la nivelul creierului.
Mecanismul anti-Alzheimer!
Iti poti imagina cum ar fi sa uiti cu totul de tine, toate amintirile sa te paraseasca, familia si cei dragi sa-ti fie ca niste straini, sa nu ma poti sa te agati de niciun fir temporal si spatial caci nu mai stii cine esti si care este menirea ta pe acest pamant? Multora Alzheimerul li se infatiseaza drept o pedeapsa crunta, boala uitarii si a renuntarii la sine fara de voie, un abis in care nimeni nu-si doreste sa ajunga si din care multi inca se mai intreaba cum sa faca sa iasa la suprafata…
Aflata intr-o permanenta cautare a unui tratament eficient pentru Alzheimer, medicina moderna a redescoperit curcuminul pe care-l considera drept lider de necontestat al tratamentelor adjuvante, complementare. Curcuminul este adevarat cocktail de nutrienti care are capacitatea sa influenteze maladii care sunt considerate a fi incurabile. La momentul actual, Alzheimerul este cauza majora a dementei in cazul persoanelor in varsta iar riscul ca acestea sa o dezvolte se dubleaza cu fiecare cinci ani traiti peste varsta de 65 de ani. Peste cinci milioane de americani cu varsta de 65 de ani sufera de Alzheimer iar statisticile mentioneaza ca pana in anul 2050 boala va afecta circa 13,8 milioane de persoane. Te intrebi cumva daca exista vreo veste buna dupa aceste statistici sumbre? Ei bine da, exista, iar vestea buna poarta numele de prevenire. Studiile arata ca prin simpla intarziere a debutului bolii Alzheimer cu o medie de doi ani, am putea preveni cel putin doua milioane de noi cazuri de imbolnaviri la persoanele cu varsta de peste 50 de ani. Acum este momentul cand curcuminul paseste cu hotarare in acest peisaj mohorat cu scopul de a-si face datoria pentru care a fost creat de natura!
Studiile arata ca curcuminul se leaga direct de proteinele toxice ale beta amiloidului prevenind formarea periculoasei placi amiloidale la baza careia sta procesul inflamator. In plus, este dovedit faptul ca curcuminul poseda alte sapte mecanisme diferite care minimizeaza formarea beta amiloidului:
- Se leaga de ionii de metal care induc stresul oxidativ in celulele creierului si care sustin dezvoltarea beta amiloidului;
- Protejeaza in mod direct impotriva degradarii oxidative, o protectie mai mare chiar decat cea a vitaminei E, inlaturand un stimul major in formarea beta amiloidului;
- Scade colesterolul ceea ce duce la limitarea formarii placii de beta amiloid;
- Reduce nivelurile de citokine, molecule de semnalizare pro-inflamatorii, care contribuie la formarea beta amiloidului;
- Limiteaza oxidarea grasimilor esentiale si proteinelor care declanseaza enzima principala implicata in formarea beta amiloidului;
- Incurajeaza curatarea depozitelor de beta amiloid deja existente de catre celulele macrofage;
- Induce raspunsul la stres al proteinelor de soc termic ce protejeaza celulele creierului de toxicitatea beta amiloidului.
Alege Extract95 Curcumin&BioPerine!
Pentru ca beneficiile curcuminului sa ajunga acolo unde trebuie, este nevoie de un ajutor iar acesta este oferit de BioPerine – extractul de piper negru in forma sa patentata, extraordinara pentru a fi utilizata si acceptata de catre organismul uman, singura care poate sa creasca biodisponibilitatea curcuminului si sa-i favorizeze absorbtia.
Cele doua minuni din natura si-au unit fortele vindecatoare si au dus la crearea suplimentului UNIC in Romania, Extract95 Curcumin& BioPerine.
Daca te intrebi ce suferinte alina aceasta combinatie unica si eficienta, pe langa faptul ca previne bolile neurodegenerative, iata si alte afectiuni asupra carora actioneaza in mod pozitiv: probleme gastrice si intestinale (gastrita, helicobacter pylori, etc.), artrita, poliartrita reumatoida, osteoartrita, boli cardiovasculare, depresie, diabet, colesterol si trigliceride crescute, alergii si raceli sezoniere, sistem imunitar slabit, migrene, diferite tipuri de cancer, boli ale plamanilor, maladii ale rinichilor, afectiunilor la nivelul ficatului, etc.
Pentru a te bucura de o sanatate optima, in orice moment al vietii, ALEGE unicitatea si eficienta promovate de Iana Life prin suplimentul Extract95 Curcumin& BioPerine!
*in articolul urmator afla cum actioneaza curcuminul in prevenirea si ameliorarea Parkinsonului dar si ce alte efecte neuroprotectoare poseda acest extraordinar compus al turmericului.
(sursa: lifeextension.com)