De ce Extract95 Curcumin&BioPerine®

si NU alt produs curcumin?

Orice substanta, despre care se stie ca are efecte benefice, are nevoie sa fie prezenta in organism intr-o anumita cantitate, pentru a se obtine rezultatele scontate.

Pentru aceasta este nevoie de 3 lucruri:

  1. O concentratie ridicata de substanta activa
  2. O absorbtie buna
  3. O doza zilnica suficient de mare

1. Concentratia

in substanta activa a unui produs este de foarte mare importanta, si acesta este motivul pentru care trebuie intotdeauna alese formularile care contin “Extracte standardizate” . Un extract standardizat este o garantie a calitatii produsului respectiv, a efectului pe care acesta il va produce in organism. Simpla mentionare a unei substante active pe eticheta unui produs este complet irelevanta si de multe ori nu face decat sa induca in eroare.

Ca sa dam un exemplu,  e ca si cum pe un produs scrie “Contine grasimi”, insa nu si in ce concentratie. Ori, una este daca in produsul respectiv grasimea este in concentratie de 3%, ca in cazul laptelui, alta este o  concentratie de 25%, ca in cazul smantanii, si cu totul altceva cand contine 90% grasime, ca in cazul untului.

La fel stau lucrurile si pentru Curcumin – daca nu se specifica faptul ca este vorba de un extract standardizat de 95% – inseamna ca de fapt nu stim exact care este continutul de substanta activa din produs. Din pacate, exista multe produse care nu folosesc extracte standardizate, care sunt mult mai scumpe, ci extracte simple, nestandardizate, ieftine, si in care nu se poate avea incredere.

2. Absorbtia in organism este ESENTIALA,

nici o substanta nu poate produce efectul scontat daca organsimul nu o asimileaza. Absorbtia eficienta asigura patrunderea substantei in organism si disponibilitatea ei pentru a-si realiza efectul terapeutic!

Curcuminul este una din substantele naturale notorii pentru absorbtia sa foarte dificila, acest lucru este binecunoscut, si este relevat in foarte multe studii stiintifice.

Exista insa mai multe metode prin care abosorbtia curcuminului poate fi crescuta – cea mai cercetata si unanim acceptata fiind asocierea cu piperina – extractul de piper negru. Piperina este o substanta prezenta in praful de piper in concentratie de 5%, si are, printre altele, efectul de a creste foarte mult absorbtia si biodisponibilitatea multor substante active – nu numai a curcuminului.

Exista pe piata unele produse care contin piperina 5% alaturi de curcumin – este o concentratie mult prea slaba pentru a creste absorbtia curcuminului, nu trebuie sa ne lasam pacaliti.

BioPerine este un extract standardizat de piper negru in concentratie de 95% si este complementul ideal in orice formulare de Curcumin95. Acesta este motivul prezentei sale in produsul nostru Extract95 Curcumin & BioPerine.

3. DOZA CONTEAZA!

Acest lucru face diferenta intre un tratament care da rezultate si unul care nu are nici un efect. Pentru ca o anumita substanta sa aiba efect terapeutic este nevoie ca ea sa fie prezenta in organism intr-o anumita cantitate. Spre exemplu, daca un antibiotic trebuie luat in cantitate de 1 gram la fiecare 6 ore, scaderea cantitatii la jumatate de gram nu va mai avea efectul scontat, si este posibil chiar sa nu aibe nici un efect.

Acest lucru este valabil si pentru Curcumin! O doza minima recomandata este de 1 gram pe zi. Sub aceasta cantitate efectul este foarte posibil sa nu se mai produca.

Mai mult decat atat, la unele persoane este nevoie de o doza mai mare – este foarte posibil ca 1 gram sa fie insuficient, pentru ca exista variatii individuale de greutate, metabolism, functie digestiva si excretorie.

Din pacate, multe produse de curcumin ofera doar “numele” curcumin pe eticheta, fara sa ofere nici pe departe concentratia, cantitatea si biodisponibilitatea necesara unui bun efect.

Asadar, atunci cand alegeti un produs curcumin, trebuie sa aveti in vedere cel putin 3 lucruri:

  • sa contina neaparat extract STANDARDIZAT 95% curcuminoizi
  • sa contina BioPerine (nu piperina 5%)
  • sa asigure o doza suficienta per capsula (atentie la unele produse care contin doar 40-50 mg de curcumin per capsula – total insuficient)

 

CITITI ETICHETA SI VERIFICATI CALITATEA SI CANTITATEA INGREDIENTELOR!

In continuare, cateva cuvinte despre:

Diferenta IanaLife

 diferenta_ianalife

8 intrebari pe care trebuie sa ti le pui atunci cand vrei sa cumperi un produs Curcumin (turmeric)