
Extract95 Curcumin&BioPerine – o solutie la indemana oricarei femei, o solutie cu eficienta dovedita!
De ce mi se intampla asta? Cum voi putea sa mai traiesc acum? Exista sanse sa ma fac bine? Este mastectomia o solutie? Chimioterapia va da roade? Oare fiica mea va mosteni boala? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile care le macina pe femeile care traiesc cu cosmarul ce poarta numele de cancer de san (mamar). Este cunoscut faptul ca, la nivel mondial, cancerul de san este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat la femei. Vestea buna este ca poate fi prevenit si, daca este diagnosticat in faze incipiente – stadiul 0 sau 1 – este vindecabil in proportie de peste 90%!
Ce este cancerul mamar si ce spun statisticile despre incidenta sa in Romania?
Aceasta boala, mai mult decat oricare alta, provoaca panica si teama in sufletul femeilor. Pe scurt, cancerul mamar reprezinta o afectiune in care celulele de la nivelul tesutului mamar scapa de sub controlul organismului, incep sa se inmulteasca necontrolat intr-un anumit loc de la nivelul sanului, isi schimba structura microscopica devenind celule atipice care, in timp, se malignizeaza.
Din pacate, in tara noastra, una din sase femei este depistata cu cancer mamar si ce este mai grav este ca doua din trei cazuri sunt depistate in stadii extrem de avansate, cand boala face ravagii in organism. Se spune ca, undeva in lume, la fiecare minut, o femeie moare din cauza cancerului mamar. Acest lucru nu s-ar intampla daca boala ar fi depistata din timp.
Care sunt factorii de risc ce favorizeaza aparitia si evolutia acestui tip de cancer?
O cauza exacta care sta la baza aparitiei cancerului de san nu exista insa sunt anumiti factori de risc ce influenteaza boala, printre care se numara:
- Factorul genetic
Femeile care au avut in cadrul familiei cazuri de cancer mamar se tem cel mai mult de aceasta boala. Este adevarat ca, daca ai in familie cazuri cu cancer de san, riscul de a dezvolta boala este mai mare insa, potrivit unor cercetari relativ recente, se pare ca doar 3% din totalul cazurilor de cancer de san pot fi atribuite mostenirii genetice.
“In ceea ce priveste genele care influenteaza riscul de aparitie a cancerului de san, atentia a fost in special indreptata asupra celor denumite BRCA-1 si BRCA-2, inca de la descoperirea lor in anul 1994. Atunci cand sufera mutatii, aceste gene conduc la un risc mai mare de a face cancer la san sau cancer ovarian. Genele mutante se pot transmite din generatie in generatie, devenind astfel gene mostenite” afirma dr. T. Colin Campbell. Insa simpla prezenta a acestor gene nu garanteaza aparitia iminenta a bolii deoarece, in mare parte, actiunea acestora este influentata de factorii de mediu si de factorul alimentar.
- Starea generala de sanatate si dieta (femeile obeze sunt predispuse cancerului de san)
Un stil de viata echilibrat este cheia unei bune sanatati insa, daca alimentatia este dezechilibrata si este asociata cu stresul zilnic, cu sedentarismul si cu lipsa odihnei atunci isi va pune amprenta in cel mai negativ mod cu putinta asupra starii de bine. Este bine de stiut ca supraponderabilitatea si obezitatea cresc riscul aparitiei cancerului mamar, mai ales dupa perioada de menopauza. Alimentatia sanatoasa bazata pe fructe, legume, verdeturi, plante aromate, hidratarea corespunzatoare, sportul zilnic, optimismul, toate acestea elimina suspiciunea bolilor din viata noastra.
- Substantele chimice din mediul inconjurator
Exista studii care au atestat faptul ca substantele chimice din mediul inconjurator au un rol important in declansarea si evolutia acestei boli. Majoritatea substantelor chimice periculoase sunt asociate cu poluarea industriala.
- Terapia prin inlocuirea hormonilor
Folosita de multe femei pentru a atenua efectele menopauzei, terapia prin inocuirea hormonilor/HRT – Hormone Replacement Therapy creste riscul aparitiei cancerului mamar.
- Varsta
Riscul cancerul de san creste odata cu inaintarea in varsta, cele mai numeroase dintre cazuri aparand dupa varsta de 40 de ani.
Ce modificari trebuie sa urmarim la nivelul sanilor si care este procedura de diagnosticare a cancerului?
Trebuie urmarite in mod deosebit urmatoarele modificari ce pot surveni atunci cand se anunta prezenta cancerului mamar: schimbarea formei sanului sau cresterea recenta in volum, inrosirea pielii sanului, ingrosarea pielii/aspect de coaja de portocala, retractia mamelonului sau eroziunea acestuia, nodulii. Primul pas care trebuie facut este ca anual, fiecare femeie sa apeleze la medicul specialist pentru un control de rutina al sanilor. Pentru stabilirea diagnosticului corect sunt necesare ecografia mamara, mamografia digitala, examenul histopatologic al piesei de biopsie.
Extract95 Curcumin&BioPerine – o solutie la indemana oricarei femei, o solutie cu eficienta dovedita!
Boala canceroasa nu este incurabila mai ales in cazul in care a fost depistata intr-o faza incipienta de evolutie. Tratamentul preventiv joaca un rol foarte important si se recomanda evitarea mediului poluant, a fumatului si abuzurilor alimentare, reducerea stresului din viata de zi cu zi. De asemenea, relatiile armonioase cu cei din jur sunt o sursa sigura de energie pozitiva, aducatoare de sanatate.
Din ritualul zilnic de prevenire a tuturor bolilor, nu doar a cancerului, trebuie sa faca parte alimentatia echilibrata si dieta complexa din care nu trebuie sa lipseasca fructele, semintele si legumele toate acestea mentinand si fortificand functiile vitale ale organismului.
Numeroase studii au demonstrat ca flavonoidele au capacitatea de a inhiba carcinogeneza provocata chimic prin stimularea efectelor unor enzime iar in ultimii ani s-a cercetat in amanunt mecanismul de actiune a plantelor cu efecte dovedite antiinflamatorii si care opresc diviziunea celulelor in interfaza, fiind citotoxice – antitumorale.
Imunostimulatoarele cu efecte mitogene (care favorizeaza mitoza – transformarea limfoblastica-neoplazica a celulelor limfatice) sunt si ele foarte apreciate. Mecanismul de imunostimulare este determinat de cresterea fagocitozei prin marirea activitatii macrofagelor si a granulocitelor, in timp ce efectul asupra limfocitelor este nesemnificativ.
In ultimii zeci de ani, cercetatorii fac eforturi sustinute in stabilirea eficientei cat mai multor plante care ar putea fi de mare ajutor in tratamentul adjuvant al tuturor tipurilor de cancer. Cea mai analizata planta, de fapt cel mai analizat polifenol care intra in componenta unei plante este curcuminul. Turmericul – sau radacina de Curcuma longa – era utilizat inca din cele mai stravechi timpuri de catre popoarele orientale pentru a trata felurile afectiuni, fiind recunoscut pentru efectele sale antiinflamatoare, antiinfectioase, antivirale, etc.
Cercetari recente sustin faptul ca extractul de turmeric – curcuminul – joaca un rol insemnat in toate tipurile de cancer, dar in mod special in cancerul mamar si in cancerul intestinal, putand fi utilizat atat cu scop preventiv si curativ, dar si in faza de recuperare. Capsulele Extract95 Curcumin&BioPerine, prin continutul lor optim de curcumin insotit de ingredientul care-i sporeste absorbtia dar si biodisponibilitatea, si anume BioPerine (extract de piper negru), actioneaza pozitiv inducand moartea celulelor cancerigene, reducand inflamatia si oprind evolutia tumorilor.
Previne – tine sub control – amelioreaza
Sa nu uitam ca cea mai buna protectie este preventia, iar o cura cu Extract95 Curcumin&BioPerine scade considerabil incidenta aparitiei cancerului mamar, prin reglarea proceselor la nivel celular si mentinerea sanatatii tesuturilor. Curcuminul poseda puternice efecte antiinflamatorii si antioxidante prevenind cu succes manifestarile inflamatorii sau oxidative ce pot aparea la nivelul celulelor din tesutul sanului.
Curcuminul este recunoscut si pentru beneficiile sale antitumorale si se stie ca una dintre manifestarile cancerului mamar este aparitia nodulilor. Fara a se instaura masurile curative, celulele canceroase se vor inmulti necontrolat ceea ce va duce la raspandirea tumorilor si in alte organe din corp. Gratie proprietatilor sale, curcuminul pune capat sporirii si migrarii celulelor canceroase, stopeaza cresterea tumorilor dar si metastazarea acestora.
Exista studii care au demonstrat ca tratamentul cu curcumin este de mare folos atunci cand insoteste tratamentele medicamentoase clasice (chimioterapia) sau radioterapia. In timpul chimioterapiei, celulele canceroase pot dezvolta rezistenta la tratament rezultand esecul acestuia, care oricum este si costisitor si obositor pentru intregul organism. Daca se va instaura o cura cu Extract95 Curcumin&BioPerine in timpul tratamentului chimioterapeutic, sansele care acesta din urma sa fie un succes sunt foarte mari, la fel si rata de raspuns a organismului.
Iata ca sansele de supravieturie a celor afectate de aceasta boala nemiloasa – chiar si atunci cand este vorba de un stadiu avansat – cresc cu ajutorul mijloacelor terapeutice moderne (citostatice, radioterapie, etc.) combinate cu cele specifice terapiei naturale. In acest sens, Extract95 Curcumin&BioPerine este solutia perfecta pentru redobandirea sanatatii!
Am fost operata acum doi ani de noduli la san. Am avut un nodul de natura benigna. Din păcate au aparut alti unul mic si unul de 2 cm. Am făcut ecografie in ianuarie si urmează sa fac in iunie. Sunt bulversata nu-mi doresc sa mai ajung la operație mai ales ca apar iar. Am început sa iau curcumin si sa mai iau dar nu știu cât de eficient e în cazul meu Va mulțumesc.
Nu sunt studii explicite in cazul tumorilor benigne in ceea ce priveste eficacitatea curcuminului, sunt insa foarte multe in ceea ce priveste tumorile maligne. Este foarte posibil ca curcuminul sa va ajute – urmati o cura de 2 luni cu 3-4 capsule pe zi, si repetati ecografia pentru a verifica rezultatul.