
“Pai… nu este unul si acelasi lucru?” vei raspunde oarecum contrariat. “Nu despre el se spune ca are puteri miraculoase, ca ajuta la vindecarea multor boli? Nu este el cel mai auriu condiment, cu o savoare si o esenta unice in lumea plantelor aromate?” Toate aceste lucruri sunt adevarate, insa exista cateva diferente de luat in seama intre cele doua denumiri – turmeric si curcumin – diferente despre care vom vorbi in randurile urmatoare. Si, ca sa-ti raspund la intrebarea din titlu, ar fi bine sa le alegi pe amandoua. Iti spun imediat cum!
Turmericul: culoare si aroma exotica de neegalat
A fost odata ca niciodata, cu mii de ani in urma, un timp in care plantele aromate erau pe primul loc in viata oamenilor. Ele aveau rolul de a le condimenta si aroma hrana, de a le bucura privirea cu frumusetea lor si de a le vindeca cele mai nemiloase dintre boli. In acele vremuri de poveste, in regiunile asiatice, erau cultivate doua dintre cele mai apreciate plante din lume: ghimbirul si turmericul. Acesta din urma era cunoscuta si sub denumirea de Curcuma longa. Inalta de aproape 90 de cm, imprejmuita de frunze lungi, lanceolate, de culoare verde deschis, cu flori alb-galbui ce se tin strans de-o tija cu aspect de spic, planta ascunde in rizomii sau, comoara sanatatii. Radacinile turmericul se fierb si se macina, astfel obtinandu-se faina sau praful de turmeric, acel condiment folosit de mii de ani la prepararea retetelor savuroase, cu o culoare inconfundabila (portocaliu) si fiind un element esential in amestecul de curry.
In primul rand, extraordinara pudra aurie era si este utilizata la prepararea diferitelor retete si abia apoi isi gaseste utilitatea in tratarea anumitor afectiuni, incepand cu banalele raceli si terminand cu nemiloasele cancere. Chiar si cosmetica recomanda utilizarea pudrei de turmeric in prepararea feluritelor masti pentru ten. Multi oameni sunt de parere ca, cu maximum 10 lei cat costa o punguta cu faina de turmeric, ti-ai asigurat sanatatea. Ei bine, adevarul este unde pe la mijloc pentru ca, altceva este mai puternic decat faina de turmeric in sine si tocmai acel altceva este miracolul care sta la baza ameliorarii si vindecarii bolilor. Da, despre curcumin vorbesc!
Curcuminul: esenta vindecatoare
Sa ne gandim un pic la noi: suntem frumosi, ne imbracam potrivit, ne comportam civilizat, insa esenta noastra tare este sufletul si tot ceea ce se revarsa din el in afara, inspre ceilalti. La fel sta treaba si cu turmericul: este o planta aratoasa, impunatoare, iar radacina sa aurie este folosita si apreciata de mii de ani, insa cel care ii ofera proprietatile vindecatoare este principalul curcuminoid din compozitia sa: curcuminul. Gratie lui, turmericul are vaste proprietati antioxidante si antiinflamatorii. Pana si culoarea deosebita a turmericului este tot meritul curcuminului. Insa, curcuminul se gaseste in turmeric doar in proportie de 3 – 5% iar noi, ca sa beneficiem de efectele sale terapeutice, ar trebui sa consumam zilnic aproximativ un gram. Daca ar fi sa ne rezumam la a consuma numai faina de turmeric, de cata am avea nevoie ca sa acoperim acest necesar, de un gram de curcumin? Avand in vedere concentratia scazuta de curcumin din turmeric, zilnic ar trebui sa luam in jur de… 35 de grame de pudra aurie, ceea ce nu prea este posibil!
Solutii?
Bineinteles ca exista! De aici inainte situatia este sub control datorita suplimentelor naturale cu curcumin. Capsulele cu curcumin ofera celor care au nevoie de puterea acestui polifenol, beneficii nenumarate insa acestea sunt realizabile si prin puterea unui alt ingredient deosebit: extractul de piper negru. Curcuminul si Bioperina sunt de nedespartit atunci cand vine vorba de a tinti in aceeasi directie, in incercarea de a elimina cele mai cumplite amenintari din vietile noastre: bolile. Rolul Bioperinei este acela de a stimula capacitatea organismului de a asimila substantele benefice continute de curcumin.
Puterea celor doua componente a fost reunita in capsulele IanaLife Extract 95 Curcumin&BioPerine, acestea fiind un remediu natural pentru numeroase afectiuni (reumatism articular, boli gastro-intestinale, afectiuni hepatice, afectiuni renale, etc.)
Nu, nu este suficient sa gatim in fiecare zi adaugand turmeric si piper in mancare sau facandu-ne un “cocktail” din lapte, miere si turmeric, in speranta ca asa ne vom vindeca. Este in regula sa folosim turmericul SI curcuminul, pentru ca acesta din urma este cel de la care pleaca procesul de vindecare.
Bună ziua!
Am probleme cu tensiunea arteriala fiind oscilanta,pentru aceasta țin un tratament cu suplimente pe bază de plante ,cum ar fi:Tensio si Passiflora &Magneziu. Descoperind Curcumin95 ,am comandat 3 flacoane .Intrebarea mea este dacă se pot asocia aceste suplimente?Multumesc!O zi bună va doresc!!
Se poate face asocierea fara nici un fel de probleme. Curcuminul are si el actiune de normalizare a tensiunii arteriale, este posibil ca efectul cumulat sa fie mai mare decat va asteptati, cel putin in primele zile, si sa apara usoare episoade de hipotensiune la ridicarea de jos sau de pe scaun, insa sunt pasagere, dispare relativ repede.