
In ultimul timp toata lumea vorbeste despre suplimentele nutritive iar parerile sunt impartite: unii afirma ca sunt inutile si ca este suficient sa imbratisam o alimentatie sanatoasa, bogata in nutrienti, si altii le considera ajutoare de nadejde care trebuie administrate in completarea altor masuri de viata sanatoasa.
Intr-adevar, natura este extraordinar de darnica. Creatorul a inzestrat-o cu tot ceea ce este necesar ca noi, oamenii, sa putem culege si folosi in beneficiul nostru. Din pacate, factorii externi au schimbat, de-a lungul evolutiei, conditiile vietii omului. Si nu doar omul a avut de suferit, ci si flora, fauna, aerul si apa, atat de necesare vietii si sanatatii. Treptat, tinand pasul cu aceste schimbari si mergand pe drumul evolutiei, fitoterapeutii, biologii, farmacistii, medicii au imbratisat solutia oferita de suplimentele nutritive.
Ce sunt suplimentele nutritive?
Denumite si nutrienti sau suplimente alimentare, suplimentele nutritive naturale sunt obtinute din combinatii de plante, produse apicole, vitamine, minerale si au rolul bine definit de a mentine starea de sanatate prin prevenirea aparitiei imbolnavirilor dar si de a ajuta in cazul unui eventual proces de vindecare. Sunt produse care ofera organismului micronutrientii pe care acesta nu ii poate obtine din dieta zilnica.
Cele mai multe dintre suplimentele naturale nu au reactii adverse si pot fi utilizate in cure de lunga durata (insa in cantitatile indicate pe ambalaj sau dictate de catre medic/fitoterapeut), atat singure cat si ca tratament adjuvant alaturi de terapiile clasice in diferite afectiuni severe.
Exista si suplimente obtinute pe cale chimica, numite vitamine/suplimente de sinteza care au o eficienta mult mai scazuta comparativ cu cea a suplimentelor naturale. Motivul? Suplimentele de sinteza nu beneficiaza de toate substantele care se regasesc in stare naturala si care ajuta la metabolizarea lor corecta de catre organism. In lipsa acestora, o mare parte din vitaminele continute de suplimentele de sinteza sunt excretate, nefiind absorbite de catre organism.
De ce sa luam suplimente nutritive naturale? La ce ne ajuta? Nu este suficient doar sa ne hranim sanatos?
Cati dintre noi mananca sanatos in ziua de azi? Pentru multi oameni moderni care pleaca dis-de-dimineata la serviciu si se intorc tarziu in noapte, hrana semi-preparata sau cea de la fast-food reprezinta o prioritate. Da, sunt si exceptii care pun inainte de toate grija pentru propriul organism si se alimenteaza corespunzator indiferent de programul de lucru pe care-l au.
Dieta zilnica bazata pe consumul de fructe, legume, peste/carne slaba, plante aromate, etc. sta la baza unei bune sanatati. Dar, in momentul in care organismul este bombardat cu calorii zero, fara pic de nutrienti, cu combinatii alimentare care lezeaza sistemul digestiv, cu hrana fara un suport vitaminizant, atunci se instaleaza dezechilibrul nutritional. Ce facem in acest sens? Ne schimbam alimentatia si trecem la un mod corect de hranire, corelat cu utilizarea suplimentelor naturale care ne vor sustine organismul sa-si revina.
Dieta precara si deficitul de nutrienti sunt principalele scopuri pentru care ar trebui sa apelam la ajutorul suplimentelor. Insa rolul lor nu se incheie aici pentru ca oamenii au nevoie de ele si atunci cand imunitatea le este scazuta, cand au inaintat in varsta sau cand sunt foarte mici, cand este in joc o sarcina sau dorinta de a face performanta (sportiva/intelectuala). Lipsa de vitalitate, oboseala, problemele digestive sunt cele mai des intalnite situatii cand vine vorba de administrarea suplimentelor.
Pentru a functiona in mod corespunzator si a ne mentine sanatosi avem nevoie de substante nutritive, de calciu si vitamina D ca sa avem oase sanatoase, de vitamina A pentru sanatatea ochilor, de vitamina C si antioxidanti pentru imunitate, etc.
5 situatii concrete in care ai nevoie de suplimente
- Ai o alimentatie nu tocmai echilibrata! Fie nu mananci suficient (este valabil si pentru cei care sunt la dieta), fie hrana ta de zi cu zi nu contine substante hranitoare. Fructe, legumele, cerealele, lactatele nu-ti sunt prietene, in schimb ai legat un pact nesanatos cu alimentele de tip fast-food. In aceasta situatie, organismul tau are nevoie de ajutor iar acesta vine din partea suplimentelor alimentare.
- Poluarea este cuvantul de baza in zona in care locuiesti. Sau lucrezi intr-un mediu toxic. Sau intr-unul unde stresul este la ordinea zilei. Toate aceste situatii genereaza boala in organism si nu ii mai permit sa asimileze asa cum trebuie substantele nutritive de care are nevoie.
- Faci sport? Este excelent, pentru ca persoanele care fac sport sunt mult mai sanatoase decat cele sedentare. Insa exercitiile fizice cresc nevoia de suplimenti a organismului iar suplimentele alimentare sunt necesare in acest caz.
- Imunitatea ta este scazuta? Acest lucru este cauzat de sedentarism, alimentatie incorecta, oboseala, stres, etc. Atunci cand sistemul imunitar este slabit, organismul devine vulnerabil in faca infectiilor, a inflamatiilor si a bolilor mai grave care deriva din acestea.
- Daca ai trecut de varsta de 40 de ani este bine sa stii ca absorbtia de nutrienti incepe sa scada. De aceea, persoanele mai in varsta au nevoie de o cantitate mai mare de nutrienti pentru a face posibila absorbtia.
Extract95 Curcumin&BioPerine – un supliment natural bun la toate!
Deseori se face confuzie intre curcumin si curcuma/turmeric. Da, este adevarat ca o legatura stransa exista intre ele dar, in esenta, sunt diferite. Praful sau faina de turmeric de la plafar este rezultatul uscarii si macinarii radacinii de Curcuma longa si este unul dintre cele mai renumite si mai sanatoase condimente din Orient/Asia. Curcuminul reprezinta un polifenol al turmericului, cel mai important si cel care detine nenumarate proprietati benefice pentru sanatate.
Curcuminul este de 30 de ori mai concentrat decat turmericul
Curcuminul este un foarte bun antiinflamator, antioxidant, antibacterian, antiviral, etc. Stii cat curcumin se afla in componenta turmericului? Intre 3 si 5 procente. Dar stii cat turmeric trebuie sa mananci zilnic pentru a-ti acoperi necesarul de antioxidanti, de exemplu? Cam 30 – 40 de grame! Destul de mult, mai ales daca ne gandim ca noi, europenii, nu suntem familiarizati cu consumul in exces al acestui condiment.
Solutia? Extract95 Curcumin&BioPerine. Mai precis, trei capsule pe zi (o capsula este echivalentul a 10 grame de turmeric). In plus fata de turmeric care nu este foarte bine asimilat de catre organism, curcuminul din componenta suplimentului Extract95 beneficiaza de ajutorul BioPerine – extractul de piper negru, care-i creste biodisponibilitatea de pana la 20 de ori.
Afla de pe site-ul www.curcumin95.ro tot ce trebuie sa stii despre cel mai eficient supliment cu curcumin din Romania, despre beneficiile sale si ofertele Iana Life!