
Tu ce faci cand ai probleme cu rinichii, care este solutia la care apelezi? Oare medicamentele de sinteza sa fie o solutie pe termen lung? Ceaiurile te ajuta sa mentii activitatea rinichilor pe linia de plutire? Intr-adevar, ceaiurile si infuziile sunt bune, insa iti sunt suficiente? Daca ti-as spune ca exista o combinatie de produse naturale care te poate ajuta fara a-ti intoxica organismul si, in plus, iti asigura si imunitatea atat de necesara unei insanatosiri rapide? Capsulele Extract95 Curcumin&BioPerine reprezinta doza zilnica de sanatate pentru problemele renale si nu doar pentru acestea, ci pentru buna functionare a intregului organism.
Pentru a fi sanatosi nu este suficient sa ne bazam doar pe inima si ficat, rinichii facand si ei parte din complexul mecanism al vietii. De sanatatea rinichilor depinde viata insasi, principala functie a rinichilor fiind aceea de a filtra sangele si de a ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in urma degradarii proteinelor din alimente sau din alte procese interne. In momentul in care capacitatea rinichilor de a filtra si elimina produsele de rebut ale sangelui este redusa, exista sanse mari sa se instaleze insuficienta renala, acuta sau cronica.
De ce sunt rinichii atat de importanti?
Inainte de a vorbi despre afectiunile care perturba activitatea rinichilor, ar fi bine sa amintim ce sunt rinichii, cum functioneaza si de ce sunt atat de importanti pentru sanatatea noastra.
Rinichii – doua organe a caror forma aduce foarte mult cu cea a unor boabe de fasole – sunt situati in regiunea lombara, de o parte si de alta a coloanei vertebrale, avand lungimea de 12 cm si latimea de 6 cm. Nefronul este unitatea structurala si functionala a rinichilor, fiecare dintre cele doua organe continand circa un milion de nefroni. Principalul rol al rinichilor este cel excretor care se realizeaza prin filtrarea sangelui, eliminarea prin urina a substantelor toxice produse de organism sau preluate din mediul exterior, functia endocrina este si ea importanta pentru ca rinichiul secreta anumiti hormoni (de exemplu, eritropoietina care stimuleaza formarea globulelor rosii).
In medicina orientala rinichii poarta denumirea de „Ministrul Puterii” fiind un important rezervor de energie al organismului. Tot orientalii ii considera un veritabil sediu al vointei si afirma ca persoanele care nu au capacitatea de a persevera trebuie sa-si imbunatateasca functia renala.
Cand inflamatia isi face de cap:
Insuficienta renala acuta si insuficienta renala cronica
Scaderea brusca a functiei renale este asociata insuficientei renale acute. In acest caz, capacitatea rinichilor de a forma urina scade si, bineinteles, aflat in imposibilitatea de a elimina toxinele, acestea se vor acumula in organism (ureea si creatinina sunt substante care dauneaza organismului daca depasesc o anumita concentratie). Insuficienta renala acuta apare atunci cand scade volumul de sange in urma unor hemoragii, varsaturi severe sau urinari frecvente in contextul altor boli, cand se pune problema existentei unor afectiuni cardiace iar inima nu mai pompeaza suficent sange. Astfel presiunea sangelui scade iar aceasta presiune este cea necesara filtrarii la nivelul corpusculului renal, deci este necesara formarii urinei. Tot la baza aparitiei insuficientei renale acute stau si infectiile de la nivelul rinichilor, pietrele la rinichi, necroza tubulara acuta, administrarea constanta a unor medicamente care afecteaza functia renala, etc.
Repetata de prea multe ori, insuficienta renala duce, in timp, la diminuarea severa a functiilor renale (insuficienta renala cronica) pana cand acestea se estompeaza si, in lipsa lor, organismul… moare. In acest caz, supravietuirea este posibila fie cu ajutorul unui transplant renal, fie cu ajutorul aparatelor menite sa substituie functia renala. Cum se ajunge aici? Glomerulonefritele cronice, nefropatiile vasculare (datorate aterosclerozei), diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala, eliminarea crescuta de proteine in urina, obezitatea, consumul constant de analgezice si antiinflamatoare de sinteza sunt doar cateva dintre afectiunile care conduc catre insuficienta renala cronica. In acest stadiu al bolii (numit si uremie) urina se formeaza in cantitati foarte mici sau deloc: persoana in cauza prezinta greata si varsaturi, anemie, somnolenta, tulburari de memorie, etc.
Cu siguranta ati auzit de dializa sau hemodializa. Pacientii uremici adica cei care sufera de insuficienta renala cronica aflata in stadii foare avansate au nevoie de o substituire a functiei renale iar dializa este un procedeu indicat in acest sens. Pacientul este cuplat la un aparat: pe o parte sangele bolnavului patrunde in aparat unde este detoxificat, iar pe alta parte sangele curatat este reintrodus in corpul pacientului.
Preventia conteaza enorm pentru sanatate, dar si utilizarea unor elemente naturale prietenoase cu intregul organism. In acest sens, administrarea capsulelor cu curcumin reprezinta o terapie alternativa de mare folos!
Cum ne poate fi de folos CURCUMINUL?
Turmericul este un faimos condiment indian care a fost propulsat in categoria plantelor tamaduitoare de catre medicina ayurveda si medicina traditionala chineza care l-au considerat a fi „una dintre ierburile bune pentru orice”. Curcuminoizii aflati in componenta turmericului ii ofera acestuia culoarea aurie specifica, dar si forta antioxidanta pe care o poseda. Curcuminul – principalul curcuminoid – contribuie cel mai mult la proprietatile farmacologice ale turmericului. De fapt, curcuminul este cel mai studiat polifenol al turmericului si cel care, intrat in concentratie mare in interiorul capsulelor Extract95 Curcumin&BioPerine, alaturi de extractul de piper negru, face adevarate minuni pentru sanatatea noastra.
-va urma-
*cititi in partea a doua a materialului despre EFICIENTA CURCUMINULUI, dovedita in urma studiilor de laborator.