
Problemele digestive sunt printre primele afectiuni care ne pun bete-n roate si ne dau peste cap bunul mers al zilei. Omul modern traieste tumultos, grabit: se trezeste cu gandul la activitatile de peste zi, cu panica in suflet si-n gesturi, mananca pe fuga, vorbeste pe fuga, totul desfasurandu-se intr-o goana nebuna in care stapan este timpul iar sclavul este sanatatea.
De cele mai multe ori, in urma unei existente agitate, necontrolate, haotice, activitatile cotidiene pe termen lung au de suferit din cauza sanatatii care, in timp, se subrezeste. Iar problemele digestive sunt acolo, pe lista cu afectiuni. Cel mai grav este atunci cand ele se cronicizeaza. Atunci se incearca ameliorarea lor, apeland in ultimul moment la un stil de viata sanatos, cu medicatie prescrisa de medic si o alimentatie adecvata.
Unele boli digestive se lasa cu greu ameliorate, si printre acestea se afla si sindromul de colon iritabil, care are la temelie stresul zilnici si un stil de viata dezechilibrat. Exista studii si cercetari amanuntite care au demonstrat ca curcuminul – principalul component al radacinii de Curcuma longa/turmeric -are deosebitul rol de a reduce simtomele sindromului de colon iritabil, schimband in bine starea de sanatate a celor care-l consuma. Este adevarat ca exista deja medicamente prescrise in mod uzual de catre medici, cu scopul de a trata sindromul de colon iritabil insa, spre deosebire de acestea, curcuminul nu are efecte secundare.
De ce apar si cum se dezvolta bolile digestive
De cele mai multe ori, la baza bolilor care afecteaza sistemul digestiv sta o inflamatie descrisa de simtomatologia complexa precum balonarea, flatulenta, arsurile la stomac, durerile abdominale, reflux gastro-esofagian, diareea sau constipatia. Toate aceste simptome ne impiedica sa functionam normal, influentandu-ne intr-un mod negativ activitatile zilnice. Din pacate, multe dintre bolile inflamatorii intestinale reprezinta un factor major de risc in aparitia cancerului de colon.
Foarte multi oameni sufera din pricina bolilor digestive. O patrime dintre adulti prezinta simptomele sindromului de colon iritabil, insa doar o mica parte se trateaza si consulta un medic. Se pare ca incidenta bolii este mai mare in randul femeilor, un procent de 66% fiind afectat.
Sindromul de colon iritabil nu este neaparat o boala propriu-zisa, ci un cumul de simptome si reactii printre care se numara durerile si disconfortul abdominal, crampele, diareea sau constipatia. Dupa cum spuneam anterior, la baza aparitiei bolilor digestive sta inflamatia cronica, insa, adoptand un stil de viata corespunzator si tratamentul corespunzator, simtomele si manifestarile pot fi ameliorate considerabil.
Se pare ca exista o mare legatura intre stres si sindromul de colon iritabil, dar acest lucru nu mai este o surpriza, avand in vedere ca stresul sta la baza aparitiei multor afectiuni din ziua de azi. Specialistii sunt de parere ca exista o comunicare intre creier si tractul gastrointestinal si toacmai aceasta comunicare ar sta la baza sindromului de colon iritabil. Cu mesajele dintre creier si intestin interfereaza si sistemul imunitar, statusul hormonal, stresul psihologic. Stresul este principalul vinovat de afectarea miscarilor intestinale, de modul in care durerea este perceputa. Pe locul doi dupa stres se situeaza alimentatia dezechilibrata iar pe a treia pozitie, factorul genetic.
Cand se pune diagnosticul de sindrom de colon iritabil se are in vedere existenta simptomelor care-l caracterizeaza: durerea abdominala intensa, dereglarile ritmului si consistentei scaunelor, marirea si umflarea abdomenului. Unele persoane afectate din pricina sindromului de colon iritabil resimt durerea abdominala severa in urma stresului emotional puternic sau dupa ce mananca diferite alimente. Tocmai de aceea este contraindicat, in acest sens, tratamentul cu antibiotice deoarece acesta va perturba flora microbiana intestinala, si va declansa severitatea simptomelor.
Calitatea vietii are de suferit atunci cand ne confruntam cu sindromul de colon iritabil: ne simtim rau, nu suntem capabili sa mergem la serviciu/scoala, relatiile cu ceilalti au de suferit. Exista o solutie naturala care sa ne ajute in acest sens?
Da, Extract95 Curcumin&BioPerine este una dinte cele mai sanatoase si mai natural solutii!
Tratamentele medicamentoase pe termen lung nu prea dau rezultatele scontate, ba chiar aduc cu ele o multime de efecte secundare. Studii recente au aratat ca extractul de turmeric, curcuminul, este o adevarata binecuvantare pentru bolile intestinale, fiind utilizat deja pe scara larga in medicina asiatica pentru a trata indigestia dar si probleme ale pielii, artrita, cancerul, etc.
Datorita proprietatilor sale antioxidante si antiinflamatorii care-l definesc, curcuminul poate ameliora simptomele sindromului de colon iritabil, pastrandu-l in remisie.
Studii efectuate la Universitatea Reading din Marea Britanie, au evaluat efectele curcuminului in ceea ce priveste rolul lor in cazul simptomelor sindromului de colon iritabil. Din 500 de persoane care s-au oferit voluntare in acest studiu, au fost selectate 207 care au primit una sau doua capsule cu curcumin timp de opt saptamani. Dupa aceasta perioada, voluntarii au fost rugati sa prezinte singuri eficienta tratamentului aplicat. S-a constatat ca simptomele sindromului de colon iritabil s-au redus cu 53% – 60% dupa administrarea capsulelor cu curcumin.
O solutie pentru toti cei care sufera din pricina sindromului de colon iritabil o reprezinta capsulele Extract95 Curcumin&BioPerine. Pe langa administrarea acestora ar fi bine daca s-ar tine cont si de urmatoarele sfaturi: mesele vor fi servite la ore regulate si nu vor fi abundente, bogate caloric deoarece vor provoca, printre altele, discomfort si balonare; se va manca usor, fara graba si nu se va vorbi in timpul mesei; alimentele vor fi bine mestecate; se vor evita prajelile, alimentele procesate, sosurile grele, dulciurile, alcoolul, tutunul; sportul nu va fi omis din activitatile zilnice; situatiile stresante vor fi ocolite pe cat este posibil.