
Tu cata grija ai de pielea ta? Stii ca este cel mai mare organ al corpului tau? Nu vorbim doar despre un simplu strat de tegument care te-acopera, ci de un adevarat organ de respiratie si excretie. Pielea respira, pielea transpira, pielea este un organ viu care are nevoie de ingrijire atenta si de o protectie pe masura. Acum, in sezonul cald, trebuie sa o ferim de actiunea nociva a radiatiilor solare si de poluarea excesiva. Poate ca nu ne dam seama cat de rau ne facem atunci cand ne expunem pielea la soare in intervalele orare nepotrivite. Sau cat de nociv poate fi mersul la solar. Din cauza neglijentelor de acest tip, numarul cazurilor de cancer de piele inregistrat in Romania a crescut simtitor, depasindu-l pe cel al cazurilor de cancer de plamani, prostata, san sau colon.
De ce apare si cum se manifesta cancerul de piele?
Vinovatul principal pentru aparitia cancerului de piele este considerat a fi soarele, de fapt, expunerea nepotrivita la soare si radiatiile solare. Expunerea prelungita la soare, in ore nepotrivite, fara ca pielea sa fie protejata, duce la imbatranirea acesteia. In plus, i se modifica textura, dar si culoarea, se acopera de riduri si de pete.
Cancerul de piele se dezvolta in trei directii, dupa cum urmeaza: carcinomul bazocelular, carcinomul spinocelular si melanomul. Iata ce trebuie sa stii despre fiecare in parte:
- Carcinomul bazocelular – chiar daca este cel mai frecvent cancer de piele, are cea mai mare rata de supravietuire, pentru ca nu dezvolta metastaze. Apare sub forma unui nodul perlat care poate ulcera si sangera (la un moment dat). Acesti noduli apar din cauza expunerii prelungite la soare dar si la lampile de bronzare artificiala (solar).
- Carcinomul spinocelular – din pacate acesta poate dezvolta metastaze. Isi face debutul cu noduli roz opaci care ulcereaza frecvent. Bineinteles, si in acest caz tot expunerea necontrolata la soare este vinovata.
- Melanomul – este cea mai severa forma de cancer de piele si metastazeaza destul de rapid. Apare ca un nodul dau o pata multicolora cu margini neregulate care poate sangera si forma cruste.
Pe langa aceste forme de cancer de piele mai pot aparea leziunile precanceroase sau keratozele actinice, provocate tot de expunerea la soare. Leziunile precanceroase se prezinta sub forma unor denivelari aspre, de dimensiuni reduse, acoperite cu o crusta. Cele mai multe dintre ele sunt benigne dar, daca nu sunt tratate corect si la timp, se pot transforma in carcinoame spinocelulare invazive.
Curcuminul este folosit in prevenirea si tratarea cancerului de piele!
Folosit in bucatarie sub forma de condiment, dar si pe post de leac miraculos, turmericul a fost utilizat inca de acum mii de ani, indeosebi in tarile orientale si asiatice. Proprietatile vindecatoare pentru care a devenit atat de cunoscut ii sunt atribuite curcuminului – principalul sau ingredient activ, un flavonoid cu proprietati antiinflamatorii, antioxidante si antitumorale dovedite.
Pentru a preveni aparitia maladiilor nedorite, pentru a ne intari sistemul imunitar dar si cand vine vorba sa luptam impotriva bolii deja instalate in organism, suplimentul Extract95 Curcumin&BioPerine este alegerea potrivita.
Curcuminul joaca un rol important in incetinirea si stoparea evolutiei cancerului de piele aparut in urma expunerii la razele ultraviolete dar si a celul cauzat de diverse chimicale. In acest caz, curcuminul iese in evidenta gratie proprietatii sale antiinflamatorii datorita careia cercetatorii ii recunosc potentialul curativ in foarte multe forme de cancer.
Curcuminul – prezent intr-o formula unica (alaturi de BioPerine) in suplimentul Extract95 Curcumin&BioPerine – face posibila inhibarea anumitor tipuri de kinaze, cum este PKC – proteina kinaza implicata in formarea si dezvoltarea celulelor canceroase. In urma unui studiu s-a demonstrat ca dupa administrarea constanta a curcuminului, celulele canceroase implicate in melanom nu mai sunt capabile sa creasca si sa se multiplice, ajungand la apoptoza (moarte celulara).
Este adevarat ca melanomul poate fi tratat cu ajutorul curcuminului, acesta fiind capabil sa impiedice cresterea celulelor canceroase care nu vor mai avea nicio putere asupra celulelor normale, sanatoase. Deseori se intampla ca melanomul sa devina rezistent la chimioterapie. Si aici curcuminul are un rol pozitiv. El declanseaza un adevarat proces de cautare a componentelor celulare care au devenit disfunctionale. Curcuminul are menirea de a proteja pielea de atacul radicalilor liberi, de a reduce inflamatia prin inhibarea tuturor factorilor implicati in formarea tumorilor si de a proteja organismul de daunele provocate de stresul oxidativ.
Ai grija de pielea ta!
- Foloseste cu scop preventiv suplimentul Extract95 Curcumin&BioPerine. O cura de doua luni cu acest supliment te va proteja de o multime de afectiuni nedorite!
- Este vara, sunt zile caniculare, cand umbra trebuie preferata nu dogoarea soarelui! Evita expunerea excesiva la soare, mai ales in intervalul orar 10.00 – 16.00.
- Foloseste o cremea de fotoprotectie cu spectru larg si factor de protectie inalt.
- Poarta haine care sa te protejeze de razele soarelui cum ar fi pantalonii lungi, bluzele lejere cu maneci lungi, in culori deschise, ochelari de soare cu filtru UV, palarie de soare cu boruri largi, etc.
- Daca intentionezi sa te bronzezi la solar ai face bine sa-ti scoti din minte acest gand!
- O data pe luna obisnuieste-te sa-ti examinezi cu atentie pielea pentru a depista din timp eventualele nereguli aparute.
Soarele ne poate fi prieten, dar si dusman. Sa nu uitam ca expunerea corecta la soare ne este benefica in formarea si mentinerea unui nivel adecvat de 25-vitamina D in sange, ne intareste oasele, ne fortifica imunitatea, etc. Dar, daca profitam prea mult timp de dogoarea sa, aceste beneficii se pot transforma in probleme. Iar una dintre ele este cancerul de piele.