Creierul este un organ foarte oxidativ, care consuma 20% din oxigenul organismului, in ciuda faptului ca reprezinta doar 2% din greutatea totala a corpului.

S-a demonstrat prin numeroase studii potentialul curcuminului in privinta tratarii si preventiei adiferitelor boli neurologice incluzand Alzheimer (Lim și colab., 2001), scleroza multipla (Natarajan și Bright, 2002), boala Parkinson (Zbarsky et al., 2005), epilepsia (Sumanont și colab. , 2006), leziuni cerebrale (Ghoneim et al., 2002), boli neurodegenerative asociate cu varsta (Calabrese et al., 2003), schizofrenia (Bishnoi et al., 2008), encefalopatiile spongiforme (boala Creutzfeldt-Jakob) (Hafner-Bratkovic și colab., 2008), durere neuropatica (Sharma și colab., 2006a) si depresie (Xu și colab., 2005)

Boala Alzheimer este cea mai frecventa boala neurodegenerativa din lume. Este o afectiune degenerativa progresiva a creierului care apare mai ales la persoane de varsta inaintata, producand o deteriorare din ce in ce mai accentuata a functiilor de cunoastere ale creierului, cu pierderea capacitatilor intelectuale ale individului și a valorii sociale a personalitatii sale, asociata cu tulburari de comportament, ceea ce realizeaza starea cunoscuta sub numele de dementa. Aceasta boala reprezinta forma cea mai comuna de declin mintal la persoanele in varsta și a devenit tot mai frecventa odata cu cresterea longevitatii.

Din pacate, nici un tratament cu adevarat eficient nu este inca disponibil pentru Alzheimer. Prin urmare, preventia în primul rând este de maxima importanta.

Este cunoscut faptul ca inflamatia si procesul oxidativ  joaca un rol important în boala Alzheimer. Dar unul dintre elementele cheie ale bolii Alzheimer este acumularea placilor senile ce contin o acumulare de beta-amiloid, care este un fragment dintr-o proteina pe care organismul o produce în mod normal (proteina precursoare a amiloidului – beta-APP). In cazul unei persoane sanatoase, aceste fragmente de proteine sunt degradate și eliminate, in boala Alzheimer ele se acumulează in special la terminatiile presinaptice ale neuronilor, formand placi insolubile și impiedicand astfel transmiterea influxului nervos de la un neuron la altul.

 Curcuminul a fost studiat în mai multe modele pentru Alzheimer si s-a constatat ca acesta nu numai ca reduce daunele oxidative si inflamatia (cum era de asteptat), dar de asemenea, reduce acumularea de beta-amiloid si stimuleaza celulele imune sa indeparteze placa Alzheimer.

Diverse studii publicate pot fi studiate aici: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2781139/ si aici http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16988474

 

Capsulele IANA LIFE Extract 95: Curcumin & Bioperine contin curcumin cu o concentratie de 95% si Bioperine (extract de piper negru), fara de care curcuminul nu se absoarbe in organism si care creste biovalabilitatea cu pana la 2000%.

 

 

8 Comments
  1. Vali

    Buna!
    În leucomalacie periventriculara (distrugerea substanței albe din creier) are vreun efect? Dacă da, care ar fi doza recomandată unei fetițe născute prematur, care acum are 1 an (vârstă corectată 9 luni) și 6kg. Mulțumesc!

    • Iana Life

      Nu putem recomanda la aceasta varsta.

  2. Elena

    Se poate folosi daca persoana este hipertensiva si cu puls marit?

    • Iana Life

      Nu numai ca se poate, dar este foarte posibil chiar sa ajute in normalizarea TA si pulsului – gasiti chiar aici la noi pe site mai multe articole pe aceste subiecte

  3. iacobache mariana

    Buna ziua,spuneti-mi va rog in tratarea unui meningiom cerebral are vreun efect???Va multumesc de raspuns!

  4. SILICA

    Buna ziua.Tatal meu are 76 de ani si semne vizibile ale bolii Alzheimer,spun semne deoarece nu stim sigur ca este aceasta boala ca nu vrea sa mearga la medicul de familie ptr.un control mai amanuntit.Semnele de care va spuneam sunt:uita foarte repede din ce i se spune,se enerveaza foarte repede,este agresiv verbal etc.Spuneam ca nu vrea sa mearga la medic din cauza ca nu renunta la bauturile alcoolice.Intrebarea mea este daca poate lua acest supliment sa se mentina macar asa si sa nu avanseze aceasta boala?

    • Iana Life

      Curcuminul poate fi de mare folos in stabilizarea bolii Alzheimer, si il poate ajuta pe tatal Dvs. In plus, curcuminul este si un foarte bun hepatoprotector si deci util in cazul in care spuneti ca consuma alcool. Daca puteti, alaturi de curcumin, dati-i si magneziu, omega3, vitamina D3 si vit B complex.

Adaugati comentarii

Adresa de email nu este facuta publica! Campurile marcate * sunt obligatorii

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

sterge totTrimite