Curcumin si sistemul cardiovascular

7

Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de mortalitate in lume. Si in Romania 60% dintre decese au drept cauza astfel de boli. Bolile de inima sunt, de asemenea, si costisitoare. Numai in Statele Unite, arata statisticile, peste 400 de miliarde de dolari de dolari sunt cheltuiti anual pentru tratarea lor.

Deosebit de importanta se arata astfel a fi – alaturi de o tratare cat mai eficienta – si prevenirea afectiunilor cardiovasculare, prin combatarea cauzelor ce le declanseaza.

Inflamatia, care alaturi de procesele de oxidare, este o cauza principala pentru cele mai multe boli cronice, se arata a fi extrem de daunatoare si pentru inima. Inflamatia joaca un rol important in dezvoltarea blocajelor in artere si slabirea vaselor de sange. Hipertensiunea arteriala, colesterolul LDL oxidat si ateroscleroza si chiar si alte boli cum ar fi diabetul sau nivelurile anormale ale tiroidei sunt asociate cu bolile inimii.

Curcuminul, cel mai puternic antiinflamator natural si unul dintre cei mai puternici antioxidanti, poate fi o componenta principala in prevenirea bolilor cardiovasculare, ca si in curele necesare pentru tratarea acestor boli.

Cum sunt deteriorate inima si vasele de sange de catre inflamatii si procesele oxidative

cardiovascularSa le luam pe rand.

 • Mai intai, ateroscleroza este caracterizata prin deteriorarea oxidativa, care afecteaza lipoproteinele (colesterolul), peretii vaselor de sange si membranele subcelulare. Oxidarea lipoproteinelor cu densitate mica (LDLs) joaca un rol important in dezvoltarea aterosclerozei.
 • In al doilea rand, ca urmare a cardiopatiei ischemice sunt activate citokine pro-inflamatorii ce provoca cardiomiopatii
 • In al treilea rand, inflamatia transmurala cronica si distrugerea proteolitica a elastinei mediale sunt mecanisme-cheie in dezvoltarea de anevrisme aortice
 • In al patrulea rand, proteina C reactiva (CRP), care este reglata prin NF-kB, este un marker inflamator si un predictor bine-cunoscut pentru bolile cardiovasculare.

 

Potentialul Curcuminului de a actiona impotriva bolilor cardiovasculare.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

In cadrul unor studii stiintifice, curcuminul a scazut nivelul colesterolului total cu 21% si pe cel al LDL (considerat “colesterolul rau”), cu 42%. Interesant este insa si faptul ca a stimulat o crestere a nivelului de HDL (“colesterolul bun”), cu 50%. Curcuminul a redus, de asemenea, raspunsul enzimelor hepatice, probabil prin scaderea nivelului de colesterol si reducerea per ansamblu a inflamatiei.

Si alte studii au validat efectele pe care le are curcuminul in echilibrarea nivelului de colesterol. Acest fapt este deosebit de important, deoarece ingustarea si rigidizarea arterelor este una dintre cele mai importante cauze ale bolilor de inima. Cand arterele se „ingroasa”, fluxul de sange devine periculos de scazut. Unele dintre primele cercetari privind curcuminul au indicat ca, prin proprietatile sale anti-inflamatorii, antioxidante si de inhibare a unor proteine ce initiaza coagularea sangelui, curcuminul poate oferi o cale sigura de prevenire a infundarii arterelor.

Astfel, curcuminul poate fi considerat un agent terapeutic important in prevenirea accidentului vascular cerebral si in recuperarea de dupa astfel de accidente.

Cercetatorii au ajuns totodata la concluzia ca, in tratarea pacientilor care au suferit un atac de inima, curcuminul are un mare potential vindecator. S-a demonstrat ca ajuta la repararea tesuturilor cardiace si reduce markerii inflamatori. Previne moartea celulelor ca urmare a unor atacuri de cord sau a altor evenimente cardiovasculare.

Si ca, spre deosebire de diferite medicamente, nu are efecte secundare ce pot pune viata pacientului in pericol.

Curcuminul ofera totodata o protectie excelenta dupa realizarea unui by-pass de artera coronariana. Dupa o astfel de procedura, multe persoane risca un infarct miocardic. Intr-un studiu clinic, in care cercetatorii au testat efectul curcuminului asupra proteinei C reactiva si a altor markeri inflamatori, a rezultat ca atacurile de cord si inflamatiile ce urmeaza unei operatii coronariene sunt reduse de catre curcumin.

De asemenea, curcuminul joaca un rol important in reducerea rezistentei la insulina, o caracteristica majora a diabetului zaharat si care, de multe ori, este considerata a avea legatura cu problemele de sanatate cardiovasculara.

Alte cercetari stiintifice au descoperit ca aceasta substanta naturala stimuleaza protectorii naturali ai sistemului cardiovascular, adica activeaza proteine prin care inima se protejeaza si ca, in timp, opreste deteriorarea oxidativa.

 

Cateva exemple de studii clinice si concluziile lor

 • Srivastava et al., 1985. Acesta este poate unul dintre cele mai vechi rapoarte cu privire la efectele Curcuminului impotriva bolilor cardiovasculare, in care a fost examinat efectul Curcuminului asupra ischemiei miocardice induse de legarea arterei coronare descendente stanga. Curcuminul a protejat impotriva scaderii ritmului cardiac si a tensiunii arteriale dupa ischemie. Curcuminul a impiedicat de asemenea cota indusa de ischemie la continutul MDA si eliberarea LDH.
 • Manikandan et al., 2004 . A fost investigat efectul protector al Curcuminului impotriva ischemiei miocardice induse de izoprenalina. Administrarea unei doze orale unice de Curcumin, la 30 minute inainte si / sau dupa debutul ischemiei a scazut nivelurile de xantin oxidaza, anioni superoxid, peroxizi lipidici (LP). Au crescut semnificativ, dupa tratament cu doze de Curcumin, mieloperoxidaza si nivelurile de SOD, CAT, GSH peroxidaza si activitati ale GSH-S-transferazei. Astfel s-a demonstrat potentialul Curcuminului in protejarea miocardului impotriva ischemiei.
 • Yeh et al., 2005. Inhibarea activarii NF-kB de catre Curcumin a condus la suprimarea proliferarii de gene proinflamatorii cardiace si activarea MMP in timpul CPB, reducand astfel severitatea disfunctiei cardiace mecanice dupa accident I / R global. Curcuminul a scazut semnificativ nivelurile plasmatice de IL-8, IL-10, TNF-α, si troponina cardiaca I, precum si aparitia cardiomiocitelor apoptotice.
 • Nirmala and Puvanakrishnan, 1996. Studiile histopatologice ale inimii cu infarct au aratat de asemenea o scadere a necrozei dupa un tratament de Curcumin.
 • Venkatesan, 1998. Cardiotoxicitatea indusa de chimioterapie la pacientii cu cancer este o problema comuna. Studiul a aratat ca toxicitatea miocardica indusa de Adriamycin ( ADR ) a fost scazuta de catre Curcumin. Tratamentul cu 7 zile inainte si doua zile dupa administrarea de ADR, prin administrarea de Curcumin, a ameliorat cardiotoxicitatea, a impiedicat cresterea in ser si LDH si a indus o inhibare semnificativa a peroxidarii lipidelor si o augumentare a antioxidantilor endogeni .1
 • Quiles et al., 1998. O alta linie de dovezi este adusa de cei ce au aratat efectul Curcuminulului impotriva bolilor cardiovasculare cauzate de arteroscleroza. Curcuminul a prezentat efecte protectoare prin inhibarea lipoperoxidarii de membrane subcelulare.
 • Ramirez-Tortosa et al., 1999. Intr-un alt studiu s-au aratat efectele hipocolesterolemice ale Curcuminulului administrat oral. Acesta inhiba oxidarea LDL. Intr-un studiu mai recent, acesti cercetatori au aratat cum reduce Curcuminul stresul oxidativ si cum atenueaza dezvoltarea de benzi de grasime aortica.
 • Morimoto et al (2008). Curcuminul joaca un rol major in tratarea hipertrofiei cardiace, datorita capacitatii sale de a inhiba histone acetiltransferaza (HAT) numit si p300, care joaca un rol critic in progresia hipertrofiei cardiace patologice si a insuficientei cardiace. Inhibarea activitatii p300-HAT prin tratamentul nontoxic cu doze de Curcumin poate oferi o noua strategie terapeutica pentru insuficienta cardiaca la om.

Toate aceste studii conduc la o concluzie: acest compus, venerat inca dine antichitate, poate reprezenta viitorul sanatatii cardiovasculare

Continuarea cercetarilor si a testele clinice ar putea face ca, intr-o zi, Curcuminul sa devina chiar prima optiune pentru sanatatea inimii, in locul uneia alternative.

 Extract95 Curcumin&BioPerine

eficienta dovedita stiintific

turmeric-plus-piperina-egal-sanatate-960x350

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit turmericul in scopuri medicinale si acest lucru este bine documentat in medicina ayurvedica. Aceasta actiune benefica a fost remarcata de catre oamenii de stiinta, care au reusit, in urma cu mai bine de 100 de ani, sa identifice formula curcuminului.

Curcuminul (mai exact curcuminoizii – pentru ca vorbim de un complex de trei substante) este principiul activ din turmeric – praful (sau faina) care se obtine prin macinarea radacinii plantei Curcuma Longa, originara din India.

Cercetatorii au determinat procentul de substanta activa din faina de turmeric, ca fiind de doar 3-4% si au stabilit ca, pentru a se obtine efecte terapeutice notabile, ar trebui consumata zilnic o cantitate de praf de turmeric de 30-50 grame!

Aceasta observatie a dus in cele din urma la aparitia extractelor de Curcumin standardizat cu concentratie de 95% – de unde si denumirea de Curcumin 95.

O singura capsula de Curcumin 95% echivaleaza cu 10 grame de praf/faina de turmeric.

In plus, un numitor comun al tuturor cercetarilor este si concluzia privitoare la absorbtia naturala a curcuminului extrem de redusa, chiar si cand este folosit in stare aproape pura.

grafic-bioperine

De aceea, pentru ca substanta sa aiba efect in organism, este obligatorie asocierea cu extractul de piper negru (BioPerine). Acesta are un rol dublu: creste absorbtia la nivel intestinal si creste utilizarea hepatica, prin activarea enzimelor de conversie specifice.

Astfel, capacitatea organismului de a folosi curcuminul (biodisponibilitatea acestuia) creste de pana la 20 de ori. In aceeasi masura se imbunatateste, astfel, efectul pe care-l are in organism.

Din acest motiv si noi, in produsul nostru, am asociat curcuminul cu extractul de piper negru si am creat astfel cel mai bun produs de curcumin de pe piata romaneasca.

Cercetatorii care au studiat efectele Curcuminului asupra sistemului cardiovascular considera ca aceasta substanta naturala poate sa fie utilizata fie in regim preventiv, fie ca terapie adjuvanta cu alte medicamente conventionale.

Daca suferiti de una dintre numeroasele boli cardiovasculare sau daca doar doriti sa le preintampinati din timp, trebuie sa incercati Extract95 Curcumin&BioPerine.

.

Este foarte probabil ca aceasta sa fie cea mai buna alegere pe care o puteti face.

Noi credem cu tarie in produsul nostru si in ce poate face pentru sanatatea Dvs.

De aceea motto-ul nostru este “Rezultatele fac Diferenta”.

14 Comments
 1. Alexandru

  Am fibrilație arterială permanenta cu ritm rapid EHRA2 cardiopiopatie dilatativa urmez cu tratament care este digocsin 0,25 trintace 2,5 diurex50,sindrom 4, talliton 12,5 va rog sa îmi spuneți daca pot lu si curcumin 95 bioperrine va mulțumesc

  • Iana Life

   Din nefericire nu putem recomanda asocierea Curcumin95 cu anticoagulante tip coumarinic (ex. Sintrom) decat cu acordul medicului si/sau sub monitorizarea timpilor de coagulare. In ceea ce priveste afectiunea primara mentionata, este foarte posibil ca Curcumin95 sa fie de ajutor prin efectele sale cardioprotectoare.

 2. Este bun pentru cancer de colon operat .tromboza aorta porta si artere infundate?Cum se foloseste?

  • Iana Life

   Curcuminul poate fi de mare ajutor in preventia metastazelor si recidivelor in cazul cancerului de colon operat. In ceea ce priveste tromboza, si aici curcuminul poate fi de ajutor, avand in vedere ca are efect antiagregant plachetar, deci va ajuta la prevenirea obstructiei vaselor de sange. Insa atentie – nu se asociaza cu anticoagulante coumarinice (tip warfarina, heparina etc), daca luati anticoagulante, nu este indicat sa luat Curcumin decat sub monitorizarea atenta a timpilor de coagulare.

 3. mm

  Sunt diacnosticat cu hipertensiune arteriala si dilatare de aorta ascendenta. Mai am si cateva vase infundate.Am tratament cu:betaloc.zoc,trombex75 mg si nitropector.Va rog sa-mi spuneti pot folosi curcumin.Astept un raspuns ca sal pot comanda. Multumesc.

  • Iana Life

   Curcuminul poate fi asociat cu medicamentele mentionate, puteti comanda fara grija. Curcuminul are si el efect de scadere a tensiunii arteriale, si v-as recomanda sa incepeti cu 2 capsule in prima saptamana, si sa cresteti apoi la 3 capsule.

 4. Titi

  Am facut operatie pe cord si am 4 by pass in 2013 la spitalul floreasca doc Bradisteanu v as intreba daca imi recomandati acest medicament

  • Iana Life

   Curcuminul este un foarte bun cardioprotector si poate ajuta in cardiopatiile ischemice. Singura atentionare este daca luati anticoagulante, pentru ca si curcuminul are efect antiagregant plachetar si poate potenta efectul.

 5. Laura Ivan

  Sunt diagnosticata co tiroidita autoimuna ,nodul tiroidian si hipotiroidism,ma mai confrunt cu o gonartroza stadiu 3la genunchiul stang,mai am si probleme cardiace: bradicardie cu un puls ce se mentine mai tot timpul sub 50,alteori scade si sub 40,TA este scazuta ajungand si la 80/50,am o aorta largita, mi s-a propus sa-mi implantez un simulator.V-as ruga sa-mi spuneti daca folosind extractul 95 curcumin si bioperine ma poate ajuta sa-mi reglez pulsul si astfel sa scap de operatie,daca ma poate ajuta in gonartroza avansata pe de care sufar de mai bine de 5 luni si daca DA cat timp trebuie sa fac tratament.Acum iau doar euthyrox de 50 in fiecare zi.Le pot asocia?Va multumesc

  • Iana Life

   Va putem recomanda Curcumin pentru problemele cu gonartroza, si chiar pentru tiroidita autoimuna, este foarte probabil sa va ajute, puteti asocia si cu euthyrox. In ceea ce priveste bradicardia (si efectul ei, hipotensiunea arteriala), din ce descrieti, nu cred ca puteti rezolva fara implantul stimulatorului cardiac. Nu este o operatie extrem de complicata, se face si la varste foarte inaintate, la pacienti de 80-90 de ani, iar rezultatele sunt foarte bune. Poate fi insa scump daca nu e pe asigurare.

 6. Hirschkorn Mihaela

  Eu am cumpărat Curcumin 95 de la SECOM. V-aş ruga să-mi spuneți dacă există vreo diferență între acesta şi cel produs (comercializat?) de dv. Sunt interesată să-l achiziționez pe cel mai bun.

  • Iana Life

   Produsul nostru contine si BioPerine, extract de piper negru 5mg. Acesta are rolul de a creste absorbtia si utilizarea hepatica a curcuminului – de 3 pana la 20 de ori conform studiilor efectuate. Asta inseamna ca o capsula de Curcumin 95+Bioperine este la fel de eficienta cat cel putin 3 capsule de Curcumin 95 fara Bioperine.
   BioPerine de altfel se vinde si separat (Organika), si costa cca. 50 lei 60 capsule – noi il avem inclus in compozitie la acelasi pret.

 7. sanatate

  pentru pericardita este recomandat,

  • Iana Life

   Pericardita este o inflamatie, curcuminul poate ajuta.

Adaugati comentarii

Adresa de email nu este facuta publica! Campurile marcate * sunt obligatorii

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

sterge totTrimite