Curcumin si cancerul

7

Despre cancer s-au scris zeci de mii de articole. La fel si despre diferite variante miraculoase ale unor posibile vindecari. Este firesc sa fie asa. Multe dintre zvonurile despre felurite leacuri ale cancerului au fost un raspuns firesc la dorinta fierbinte a oamenilor de a sti ca exista un remediu viabil pentru aceasta amenintare fatidica, pentru aceasta boala necrutatoare.

Despre curcumin – cea mai studiata substanta naturala, cu peste 4000 de rezultate ale cercetarilor publicate – s-a demonstrat deja ca are un potential preventiv si terapeutic remarcabil.

Diferite studii in vitro si in vivo au aratat puterea curcuminului care poate inhiba cresterea celulelor canceroase in diverse organe, inclusiv la san, in sange, creier, ficat, pancreas, colon, prostata, ovare si piele.

Pana in prezent, dintre miile de studii publicate despre aceasta substanta naturala, peste 800 de rapoarte ale diverselor studii stiintifice demonstreaza potentialul curcuminului impotriva cancerului.

 

Capacitati de prevenire, pentru forme diferite de cancer

Cercetatorii in medicina au studiat cum poate curcuminul sa inhibe cresterea celulelor canceroase si metastazele.

Multe forme diferite de cancer au si puncte comune, datorita carora pot fi in egala masura combatute prin administrarea curcuminului.

Studii ample au realizat o conexiune intre utilizarea frecventa a curcuminului – la diferite populatii – cu frecventa mai redusa de aparitie a cancerului de san, de colon, de prostata si a celui pulmonar, de exemplu.

Apoi, experimente de laborator au aratat ca aceasta substanta naturala poate preveni tumorile, inca de la formare.

Intr-un studiu, publicat in Biochemical Pharmacology (septembrie 2005) in urma cercetarilor realizate la Universitatea din Texas, se arata impactul pe care il are curcuminul asupra cancerului la san.

Mai multi soareci cu un astfel de diagnostic au fost impartiti in patru grupuri. Un grup nu a primit nici un tratament si a servit ca martor. Unui al doilea grup i-a fost administrat un medicament anti-cancer, paclitaxel (Taxol). Al treilea grup a primit Curcumin, iar celui de-al patrulea i-a fost administrat atat Taxol cat si Curcumin.

Dupa cinci saptamani, doar jumatate din soarecii din grupul care au primit numai curcumin si 22% dintre cei din grupul in care s-a dat curcumin plus Taxol au mai avut cancer de san, care s-a extins apoi la plamani.

In schimb, 75% din soarecii care au primit doar Taxol si 95% din grupul de control au dezvoltat tumori pulmonare.

S-a dovedit ca potentialul anticancerigen al curcuminului provine din capacitatea sa de a suprima o mare varietate de celule tumorale, astfel incat acestea sa nu se poata raspandi in corp.

Cum ajuta curcuminul?

“Curcuminul actioneaza impotriva factorilor de transcriere, care sunt ca un comutator principal”, a declarat Bharat Aggarwal, cercetatorul principal dindreamstime_m_34762269 studiul pe soareci prezentat mai sus. “Factorii de transcriere controleaza toate genele necesare in formarea tumorilor. Cand i-am oprit, am inchis si genele implicate in cresterea si invazia celulelor canceroase.”

(S-a dovedit astfel, prin diferite cercetari, faptul ca o astfel de actiune de reductie este exercitata de catre Curcumin pentru factorii de transcriere NF-kappa B, AP-1 si Egr-1, „responsabili” de genele care produc o multime de molecule inflamatorii ce promoveaza cresterea celulelor canceroase: COX2, LOX, NOS, MMP-9, uPA, TNF, chemokine, molecule de adeziune pe suprafata celulara si ciclina D1, factorul de crestere (cum ar fi EGFR si HER2). De asemenea, Curcuminul inhiba activitatea kinazei c-Jun N-terminal, protein tirozin kinaze si protein serin/treonin kinaze.)

 

Curcuminul in actiune

Cercetatorii au analizat modul in care functioneaza Curcuminul si au descoperit ca acesta inhiba radicalii liberi din grasimi (cum ar fi cele din membranele celulare si colesterol) si induce formarea unei enzime de detoxifiere in ficat.

Studiile au aratat ca extractul de turmeric – curcuminul poate reduce angiogeneza (cresterea de noi vase de sange in tumori) si previne dezvoltarea vascularizarii suplimentare necesare cresterii celulelor canceroase.

Astfel, Curcuminul suprima proliferarea celulelor canceroase, prin inducerea suicidului celular (apoptoza) in celulele cancerului pulmonar. Altfel spus, ajuta cancerul sa se omoare singur, sa dispara. Curcuminul are totodata proprietati terapeutice impotriva mielomului multiplu si a cancerului pancreatic.

Curcuminul ajuta la prevenirea cancerului de colon, contribuind substantial la reducerea dimensiunii si numarului de leziuni precanceroase in tractul intestinal, se arata in studiul din august 2006, al revistei Clinical Gasteroenterology and Hepatology. Actiunea antioxidanta a Curcuminului ii permite sa protejeze celulele colonului de radicalii liberi, care pot deteriora ADN-ul – un beneficiu semnificativ in special in colon, unde ciclul de innoire a celulelor este destul de rapid, acestea refacandu-se aproximativ la fiecare trei zile.

Cancerul de prostata, care este a doua cauza de deces prin cancer la barbati americani, este un eveniment rar printre cei din India. Risc scazut al bolii in aceasta tara este atribuit unei dieta bogata in legume (broccoli, varza de Bruxelles, varza, gulii) si condimentului curry, ce contine Curcumin. (Citeste mai mult in pagina noastra Curcumin si cancerul de prostata.)

Iar un studiu prezentat in Londra, la o conferinta recenta pe tema leucemiei la copii, prezinta dovezi ca riscul de leucemie este redus prin consumul de mancaruri in retetele carora intra si curcuminul. Intr-o serie lunga de studii efectuate in ultimii 20 de ani, Prof. Moolky Nagabhushan de la Loyola University Medical Centre, Chicago, arata cum poate curcuminul din turmeric sa inhibe ireversibil multiplicarea celulelor leucemice intr-o cultura celulara.

Curcuminul, cu capacitatile sale antioxidante si antiinflamatoare, are asadar un potential de actiune larg impotriva cancerului, din faza de initiere a tumorii pana la metastaze.

Farmacologic, curcuminul s-a dovedit a fi o substanta absolut sigura pentru organism; studii clinice umane au indicat ca nu exista nici un pericol de toxicitate, chiar si atunci cand se administreaza pana la 10g/zi, echivalentul a 30 de capsule de Curcumin95 cu Bio-Perine.

Acest fapt este deosebit de important, pentru ca in curele de Curcumin impotriva cancerului, este necesar sa fie administrate doze relativ mari – fata de terapiile in alte maladii – si anume, intre 2 si 8 grame, adica 6-24 de capsule pe zi.

Dasi aceste cantitati pot sa para mari, ele se incadreaza in zona de non-toxicitate. Fiind totodata vorba despre un tratament limitat in timp, de 3-4 luni, ofera oricum o alternativa mai ieftina decat orice alte variante.

Extract95 Curcumin&BioPerine 

eficienta dovedita stiintific

turmeric-plus-piperina-egal-sanatate-960x350

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit turmericul in scopuri medicinale si acest lucru este bine documentat in medicina ayurvedica. Aceasta actiune benefica a fost remarcata de catre oamenii de stiinta, care au reusit, in urma cu mai bine de 100 de ani, sa identifice formula curcuminului.

Curcuminul (mai exact curcuminoizii – pentru ca vorbim de un complex de trei substante) este principiul activ din turmeric – praful (sau faina) care se obtine prin macinarea radacinii plantei Curcuma Longa, originara din India.

Cercetatorii au determinat procentul de substanta activa din faina de turmeric, ca fiind de doar 3-4% si au stabilit ca, pentru a se obtine efecte terapeutice notabile, ar trebui consumata zilnic o cantitate de praf de turmeric de 30-50 grame!

Aceasta observatie a dus in cele din urma la aparitia extractelor de Curcumin standardizat cu concentratie de 95% – de unde si denumirea de Curcumin 95.

O singura capsula de Curcumin 95% echivaleaza cu 10 grame de praf/faina de turmeric.

In plus, un numitor comun al tuturor cercetarilor este si concluzia privitoare la absorbtia naturala a curcuminului extrem de redusa, chiar si cand este folosit in stare aproape pura.

grafic-bioperine

De aceea, pentru ca substanta sa aiba efect in organism, este obligatorie asocierea cu extractul de piper negru (BioPerine). Acesta are un rol dublu: creste absorbtia la nivel intestinal si creste utilizarea hepatica, prin activarea enzimelor de conversie specifice.

Astfel, capacitatea organismului de a folosi curcuminul (biodisponibilitatea acestuia) creste de pana la 20 de ori. In aceeasi masura se imbunatateste, astfel, efectul pe care-l are in organism.

Din acest motiv si noi, in produsul nostru, am asociat curcuminul cu extractul de piper negru si am creat astfel cel mai bun produs de curcumin de pe piata romaneasca.

Daca suferiti de una dintre numeroasele forme de cancer sau exista suspiciuni ce va fac sa doriti preventia lor din timp, trebuie sa incercati Extract95 Curcumin&BioPerine .

Este foarte probabil ca aceasta sa fie cea mai buna alegere pe care o puteti face.

Noi credem cu tarie in produsul nostru si in ce poate face pentru sanatatea Dvs.

De aceea motto-ul nostru este “Rezultatele fac Diferenta”.

38 Comments
 1. Camelia

  Buna ziua. Doresc sa va intreb daca exista vreo interdictie intre a lua , concomitent , Curcumin si Puree de Graviola sau si fructe de Aronia ????
  Va multumesc

  • Iana Life

   Nu exista nici o contraindicatie la asociere, dimpotriva, este posibil ca impreuna sa-si potenteze efectele pozitive.

 2. Cristina

  Curcuminul poate fi administrat in paralel cu chimioterapia in cazul unui cancer cerebral?
  Multumesc

  • Iana Life

   Da, curcuminul este deplin compatibil cu chimioterapia in aproape toate cazurile. Insa pentru maxima siguranta ar trebui informat si medicul oncolog, care in mod sigur stie mai mult despre interactiunile specifice pentru diversele scheme de tratament pe care le prescrie. Nu e de asteptat sa aprobe administrarea de curcumin, insa daca nu se opune categoric, cu argumente medicale, atunci va recomand sa incercati.
   Pentru o buna eficienta in cazul cancerului, dozele sunt ceva mai mari decat cele uzuale, recomandam sa incepeti cu 3 capsule pe zi timp de o saptamana si sa cresteti doza in fiecare saptamana cu cate o capsula pe zi (a doua saptamana 4 capsule pe zi, a treia saptamana 5 etc) pana la 9 capsule pe zi, care pot fi luate in 2-3 prize, impreuna cu mesele principale.

 3. Maria Goven

  Buna ziua,
  Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am facut o electrorezectie de col uterin (ERAD) iar examenul histopatologic indica un CIN II cu margini care nu pot fi evaluate. Am citit tot cautand informatii mi am cumparat si eu curcumin95 c3 complex herbagetica asta avea la plafar iau 2 pastile pe zi am inceput de o saptamana. Am gasit aici o schema dar pentru cancer de col stadiu ). Stiu ca pastilele dvs sunt altele am luat ce am gasit tot incerc sa vad daca e aceeasi substanta ca am dat niste bani si pe astea. Nu stiu ce sa fac si cam cate sa iau pe zi pentru situatia mea. Multumesc.

 4. Adina

  Tatal meu a fost diagnosticat cu cancer prostata si metastaze osoase. A facut tratament hormonal si de 2 luni a terminat chimioterapia. Are imunitatea compromisa, Ajuta la intarirea imunitatii produsul DVS?

  • Iana Life

   Curcuminul este un excelent adjuvant in terapia cancerului de prostata, si poate fi administrat fara probleme alaturi de chemoterapie. Pe langa intarirea imunitatii, are efecte directe asupra celulelor neoplazice – si are un foarte bun efect de prevenire a recidivelor si metastazelor. Puteti gasi chiar la noi pe site mai multe informatii pe aceste subiecte – https://www.curcumin95.ro/?s=prostata sau https://www.curcumin95.ro/?s=cancer

 5. Elena

  Bună ziua. Am fost diagnosticată cu cancer de col uterin de gradul zero, am făcut o cozizatie și la biopsie doctora mi a zis ca nu a esit bine și ca trebuie să mă operez curcuminul are vreo eficienta? Mai ales ca eu stau prost cu imunitatea .Mulțumesc

  • Iana Life

   Curcuminul este un foarte eficient agent anticancerigen si poate fi de mare ajutor. Insa daca medicul a recomandat operatia, cred ca este bine sa o faceti, mai ales daca este una conservatoare. Curcuminul poate fi luat atat singur cat si in paralel cu medicatia prescrisa de medic, cu care are efecte sinergice. In plus, este un bun imunomodulator. Daca operatia nu este urgenta si aveti la dispozitie cateva luni, puteti incerca o cura de curcumin – 6 capsule pe zi, luate cate doua, impreuna cu mesele principale, pentru 2 luni – eventual cu repetarea examenului la final, pentru a verifica efectul.

 6. Iacob Marta

  Buna ziua,
  Va rog sa-mi spuneti daca este benefic pentru o persoana care are metastaze osoase aparute dupa un cancer la san.Este o femeie in varsta de 50ani si care nu a raspuns la tratamentul clasic, medicul spunandu-i ca boala este agresiva.
  Va rog , daca stiti ca ar putea avea efect curcuminul,sa-mi spuneti ce doze ar trebui sa ia si ce concentratie.
  Va multumesc.

  • Iana Life

   Dat fiind stadiul foarte avansat, nu as vrea sa va creez sperante false. Merita insa incercat, avand in vedere ca nu exista alternativa, dar si faptul ca curcuminul nu da reactii adverse si nici nu are efecte secundare negative.
   Curcuminul este un anticancerigen foarte eficient, si este mare pacat ca medicina moderna alopata il desconsidera.
   Ca si schema de trataemtent – vedeti aici – https://www.curcumin95.ro/care-este-doza-de-curcumin-recomandata-in-cazul-cancerului/
   Dupa cele 8 saptamani ar trebui facuta o noua evaluare clinica/radiologica si in masura in care efectele pozitive sunt prezente, ar trebui continuat cu doza de 8 grame pe zi inca 8 saptamani. Am rugamintea sa ma tineti la curent in cazul in care se urmeaza acest tratament.

 7. Plopeanu Viorica

  Vă mulțumesc pentru sfat! Însă am uitat sa va spun ca urmez tratament cu arimidex și 1 aspenter pe zi! Interferează cu curcumina? Va mulțumesc anticipat!

  • Iana Life

   Curcuminul poate fi luat impreuna cu ambele, nu sunt contraindicatii de asociere.

 8. Plopeanu Victorita

  Bună ziua! Am fost diagnosticată cu neoplasm mamar, operat în 2012. În timpul chimioterapiei s a declanșat o trombofilie heterozigota și am suferit 3 accidente cerebrale. În decurs de o săptămână mi am revenit . Acum analizele sunt normale. Pentru a preveni apariția unei recidive, pot lua curcumin? Va mulțumesc pentru sfat!

  • Iana Life

   Curcuminul are efect antiagregant plachetar si ca atare poate fi de ajutor in toate tipurile de trombofilie prin reducerea sanselor de formare a trombilor intraarteriali. Puteti asadar lua curcumin pentru preventia recidivei neoplasmului, nu numai ca nu agraveaza trombofilia dar chiar poate fi util si pentru aceasta problema. Dozele recomandabile pentru preventie sunt de 2-4 capsule pe zi.

 9. posternicenco

  va multumesc pt rasp,dar am fost azi la un ecograf pt ca avea dureri f mari in spate,si s-a descoperit a mai avea un chist de circa5 cm intre ficat si pancreas,si mai multe mici in si linga pancreas.curcumina poate ajuta cat poate lua si cam in ce timp incep sa se vada rezultate?

Adaugati comentarii

Adresa de email nu este facuta publica! Campurile marcate * sunt obligatorii

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

sterge totTrimite