Curcuminul este un excelent supliment pentru preventia si tratarea afectiunilor biliare si hepatice (hepatite cronice cu virus B sau C, carcinom hepatic, ciroza sau cancer hepatic)

Curcuminul creste solubilitatea bilei, ceea ce ajuta in primul rand la impiedicarea formarii calculilor biliari, dar ajuta si la eliminarea acestora. Exista teste clinice care au aratat ca administrarea de curcumin zilnic favorizeaza eliminarea a pana la 80% din calculii biliari intr-o perioada de cateva saptamani. Calculii biliari apar atunci cand colesterolul si substantele constituente ale bilei se cristalizeaza, formand calculi duri in vezica biliara. Calculii se formeaza atunci cand exista o cantitate prea mare de colesterol in bila sau atunci cand functia vezicii biliare este alterata (nu se goleste normal).

Curcuminul are efect coleretic si colagog – stimuleaza secretia biliara si favorizeaza evacuarea acesteia din vezica biliara in duoden.

ficatCurcuminul creste la nivelul ficatului cantitatea de glutation. Glutationul este o peptida, prezenta in aproape toate celulele organismului nostru, care are rol puternic antioxidant si de eliminare a toxinelor. Cele mai mari depozite de glutation sunt in ficat, unde ajuta la descompunerea produsilor de sinteza ai metabolismului si la neutralizarea toxinelor, sustinand functionarea normala a ficatului. Nivelul scazut de glutation predispune organismul la afectiuni cronice severe, precum cele hepatice sau diabetul. Prin cresterea nivelului de glutation curcuminul ajuta in primul rand la detoxifierea ficatului, esentiala pentru sanatatea intregului organism. Cresterea nivelului de glutation este asociata cu longevitatea.

Curcuminul este un puternic hepatoprotector datorita atat efectului sau antioxidant, cat si capacitatii de a inhiba sinteza citokinelor proinflamatorii care duce la scaderea leziunilor hepatice produse de diverse substante toxice ingerate.

Curcuminul creste capacitatea ficatului de a elimina toxinele prin stimularea secretiei a doua enzime: gluconil- transferaza si glutation- transferaza.

Curcuma sau turmericul este folosit inca din cele mai vechi timpuri in medicina ayurvedica in principal datorita a doua efecte extraordinare pe care curcuminul (polifenol din compozitia curcuma in procent de 3-5%) le are asupra organismului uman – este cel mai puternic antiinflamator natural si unul dintre cei mai puternici antioxidanti de pe planeta. Detalii despre efectele benefice ale curcuminului asupra organismului uman gasiti pe larg la sectiunea Efecte paginile  antioxidant, respectiv antiinflamator.

Pentru ca organismul dvs. sa beneficieze pe deplin de efectele curcuminului este indicat sa folositi capsule ce contin extract din praful de turmeric. Doar planta simpla (turmeric) contine 3-5% curcumin, insa Capsulele Extract 95: Curcumin & Bioperine contin curcumin cu o concentratie de 95%, formula maxima care poate exista.

O foarte importanta caracteristica de care trebuie sa se tina seama la administrarea de curcumin este absorbtia foarte slaba a acestuia in sange.  Luat ca atare, curcuminul ajunge intr-o proportie nesemnificativa la nivelul tesuturilor. Pentru a putea fi absorbit de catre organismul uman este necesara administrarea concomintent cu piperine – extract de piper negru.

Capsulele Extract 95: Curcumin & Bioperine contin curcumin cu o concentratie de 95% si sunt singurele capsule comercializate pe piata romaneasca care contin Bioperine (extract de piper negru), fara de care curcuminul nu se absoarbe in organism si care creste biovalabilitatea cu pana la 2000%. Mai multe informatii despre produs gasiti aici.

 

32 Comments
 1. Nicoleta Petre

  Pentru ficat gras este recomandat ?

  • Iana Life

   Da, curcuminul este unul din cei mai eficienti hepatoprotectori si poate fi de mare ajutor in acest caz. Dozele uzual recomandate sunt de 3 capsule pe zi, luata impreuna cu mesele principale.

 2. angela nita

  mii de multumiri!

 3. angela nita

  daca sunt operata de colicist pot lua curcumin?

  • Iana Life

   Avand in vedere ca problema calculilor biliari a fost rezolvata, puteti lua fara probleme.

 4. veta

  Buna seara.Mama mea a fost diagnosticata cu ciroza hepatica.Are tratament de la specialist.Recomandati si acest medicament?MULTUMESC.

 5. ELENA

  DACĂ ARE EFECT LA CIROZĂ HEPATICĂ IN STARE AVANSATĂ. CIT TIMP SI CE CANTITATE TREBUIE LUAT ?

  • Iana Life

   Curcuminul este un foarte bun hepatoprotector si poate fi de ajutor in aceasta situatie. Doza uzual recomandata este de 3 capsule pe zi. Administrarea un are un termen limita, se poate lua cat timp este nevoie, fara pauze, pentru ca nu are efecte secundare negative la adiministrarea pe termen lung.

 6. Dumitru Iordan

  Doresc sa folosesc produsul dumneavoastra.In urma analizelor pe care le-am facut mi-a iesit sideremia(nivelul fierului) foarte mare(277).Dores sa folosesc produsul dumneavoastra pentru a scade fierul din organism.Va rog sa-mi spuneti daca este bun pentru afectiunea mea. Va multumesc.

  • Iana Life

   Sunt mai multe studii care arata ca ar putea fi de folos – ex. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2614453/ . Curcuminul este un foarte bun chelator pentru fier si la nivel hepatic cel putin este dovedita protectia pe care o confera contra citotoxicitatii fierului. Este de incercat o cura de macar 30 de zile cu 3-4 capsule pe zi, cu repetarea sideremiei pentru a vedea efectul. Oricare ar fi rezultatul analizei, curcuminul ramane indicat in cazul Dvs. pentru efectul sau hepatoprotector.

 7. Ana

  Va rog sa- mi transmiteți daca pot sa administrez curcumin daca am doua pietricele la fiere de 2 cm plus o hipotiroidie.Multumesc !

  • Iana Life

   Prezenta calculilor biliari poate ridica unele probleme, puteti citi mai mult la rubrica precautii si contraindicatii. In ceea ce priveste hipotiroidia, este foarte util curcuminul.

 8. Mihaela Nastase

  Am litiaza biliara produsa de excesul de bilirubina cauzat de o boala rara, numita hemoglobinurie paroxistica nocturna. Am tratat-o de un an si jumatate cu ursofalk la care s-a adaugat uneori si bileclar sau rowachol si cele doua pietre mai vizibile s-au mai diminuat putin. As fi dorit sa incerc produsul dvs pentru ca se potriveste mai multor probleme pe care le am si mai ales durerilor de incheieturi si nu numai, cauzate, se pare, de sevrajul de cortizon, pe care il iau in pusee, dureri care au ajuns uneori cumplite. Intrebarea mea este: exista posibilitatea ca efectul curcuminei sa fie antrenarea si blocarea pe canal a pietrelor ? Va multumesc.

  • Iana Life

   Din pacate, recomandarea noastra este sa nu luati curcumin in situatia descrisa, pentru ca este foarte probabil sa antreneze pietrele si sa va inrautateasca situatia.
   Intrebati medicul curant daca nu ar fi o idee buna operatia de colecistectomie – pentru ca pietre se vor forma in continuare si va trebui sa luati tot timpul tratament pentru ele, asa ca ati avea o problema in minus. Se face laparoscopic, nu necesita internare.
   Daca nu existau calculii biliari, nu ar fi fosto problema sa luati curcumin – chiar sunt sigur ca v-ar fi ajutat.

 9. urleanu

  Bravo ok

 10. Lili

  Acest produs duce la eradicarea virusului hepatic sau doar la scaderea viremii?Multumesc!

  • Iana Life

   Capacitatea hepatoprotectivă a curcuminei este asemănătoare cu cea a silimarinei, fiind evidentă în studiile realizate pe animale prin intoxicarea acestora cu tetraclorura de carbon (CCl4), galactozamină, paracetamol şi toxine bacteriene (aflatoxina din Aspergillus). Efectul hepatoprotector al curcuminei se datorează atât capacitatii sale antioxidante cât şi efectului său de a inhiba sinteza citokinelor proinflamatorii, ceea ce duce la o scădere a leziunilor hepatice produse de diverse substanţe toxice din dieta.
   De exemplu, un studiu a evidenţiat scăderea cu 90% a aflatoxinei la animalele de experienţă infectate cu Aspergillus parasiticus, iar hiperplazia biliară, încărcarea cu acizi grasi şi necroza au fost rezolvate prin administrarea de curcumină. In plus s-a observat efectul coleretic (creşterea eliminării bilei), creşterea solubilităţii bilei şi creşterea excreţiei de colesterol, bilirubină şi săruri biliare. Toate acestea fac din Curcuma longa o plantă folositoare şi în tratarea litiazei biliare.
   Experimente efectuate pe maimuţe au dovedit scăderea agregării neutrofilelor asociată cu inflamaţia, ceea ce arată că rolul antiinflamator al curcuminei se realizează atât prin capacitatea sa de a inhiba biosinteza prostaglandinelor din acid arahidonic, cât şi prin modificarea statusului neutrofilelor în timpul procesului inflamator.
   Mai multe informatii despre hepatita puteti gasi aici http://quibono.net/62.html

   Doza de curcumina este in functie de concentratia produsului pe care il gasiti prin magazinele de specialitate. Pentru diminuarea efectelor cancerului de ficat doza optima ar fi 2g de 3 ori pe zi. Administrarea dureaza cel putin sase luni, apoi in functie de evaluarea medicala se mai poate continua daca mai este necesar. Extract95 curcumin&bioperine este un produs avizat IBA (Notificare IBA in conformitate cu ordinul 244/401/2005: Nr. inreg. 9301/21.01.2015)

Adaugati comentarii

Adresa de email nu este facuta publica! Campurile marcate * sunt obligatorii

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

sterge totTrimite