Curcuminul este un excelent supliment pentru preventia si tratarea afectiunilor biliare si hepatice (hepatite cronice cu virus B sau C, carcinom hepatic, ciroza sau cancer hepatic)

Curcuminul creste solubilitatea bilei, ceea ce ajuta in primul rand la impiedicarea formarii calculilor biliari, dar ajuta si la eliminarea acestora. Exista teste clinice care au aratat ca administrarea de curcumin zilnic favorizeaza eliminarea a pana la 80% din calculii biliari intr-o perioada de cateva saptamani. Calculii biliari apar atunci cand colesterolul si substantele constituente ale bilei se cristalizeaza, formand calculi duri in vezica biliara. Calculii se formeaza atunci cand exista o cantitate prea mare de colesterol in bila sau atunci cand functia vezicii biliare este alterata (nu se goleste normal).

Curcuminul are efect coleretic si colagog – stimuleaza secretia biliara si favorizeaza evacuarea acesteia din vezica biliara in duoden.

ficatCurcuminul creste la nivelul ficatului cantitatea de glutation. Glutationul este o peptida, prezenta in aproape toate celulele organismului nostru, care are rol puternic antioxidant si de eliminare a toxinelor. Cele mai mari depozite de glutation sunt in ficat, unde ajuta la descompunerea produsilor de sinteza ai metabolismului si la neutralizarea toxinelor, sustinand functionarea normala a ficatului. Nivelul scazut de glutation predispune organismul la afectiuni cronice severe, precum cele hepatice sau diabetul. Prin cresterea nivelului de glutation curcuminul ajuta in primul rand la detoxifierea ficatului, esentiala pentru sanatatea intregului organism. Cresterea nivelului de glutation este asociata cu longevitatea.

Curcuminul este un puternic hepatoprotector datorita atat efectului sau antioxidant, cat si capacitatii de a inhiba sinteza citokinelor proinflamatorii care duce la scaderea leziunilor hepatice produse de diverse substante toxice ingerate.

Curcuminul creste capacitatea ficatului de a elimina toxinele prin stimularea secretiei a doua enzime: gluconil- transferaza si glutation- transferaza.

Curcuma sau turmericul este folosit inca din cele mai vechi timpuri in medicina ayurvedica in principal datorita a doua efecte extraordinare pe care curcuminul (polifenol din compozitia curcuma in procent de 3-5%) le are asupra organismului uman – este cel mai puternic antiinflamator natural si unul dintre cei mai puternici antioxidanti de pe planeta. Detalii despre efectele benefice ale curcuminului asupra organismului uman gasiti pe larg la sectiunea Efecte paginile  antioxidant, respectiv antiinflamator.

Pentru ca organismul dvs. sa beneficieze pe deplin de efectele curcuminului este indicat sa folositi capsule ce contin extract din praful de turmeric. Doar planta simpla (turmeric) contine 3-5% curcumin, insa Capsulele Extract 95: Curcumin & Bioperine contin curcumin cu o concentratie de 95%, formula maxima care poate exista.

O foarte importanta caracteristica de care trebuie sa se tina seama la administrarea de curcumin este absorbtia foarte slaba a acestuia in sange.  Luat ca atare, curcuminul ajunge intr-o proportie nesemnificativa la nivelul tesuturilor. Pentru a putea fi absorbit de catre organismul uman este necesara administrarea concomintent cu piperine – extract de piper negru.

Capsulele Extract 95: Curcumin & Bioperine contin curcumin cu o concentratie de 95% si sunt singurele capsule comercializate pe piata romaneasca care contin Bioperine (extract de piper negru), fara de care curcuminul nu se absoarbe in organism si care creste biovalabilitatea cu pana la 2000%. Mai multe informatii despre produs gasiti aici.

 

32 Comments
 1. Avram Diana

  Pentru ciroza hepatica cu ascita(lichid)este bun? si cum trebuie luat?

  • Iana Life

   Foarte probabil sa fie de mare ajutor, este probabil cel mai puternic hepatoprotector si are afecte foarte bune in cazul cirozei hepatice. Doza de Curcumin95&BioPerine in aceasta situatie este de 3 capsule pe zi, luate impreuna cu mesele principale.

 2. Atena

  Buna ziua,
  Am 49 de ani si mi-au fost depistati niste polipi colesterolici de 3 mm. Imi puteti spune va rog daca curcuminul mi-ar fi de folos? Exista contraindicatii in cazul acestor polipi?
  Multumesc.

  • Iana Life

   Este foarte probabil sa va ajute, atat prin efectul de reducere a colesterolului cat mai ales prin efectul antiinflamator. Contraindicatia este aceiasi ca la Colebil – daca aveti prietre la vezica biliara, poate acutiza boala.
   Daca nu aveti calculi biliari – merita incercat pentru 2-3 luni cu 3 capsule pe zi, cu repetarea ecografiei la final, pentru confirmare.

  • Iana Life

   Doza recomandata este de 4 capsule pe zi, luate cate doua impreuna cu mesele principale.

 3. IONITA MIHAI

  SUFAR DE BOALA CROHN AM FIEREA SCOASA,POT LUA ACEST MEDICAMENT?

  • Iana Life

   Curcuminul este cel mai puternic antiinflamator natural si este foarte indicat in toate afectiunile inflamatorii intestinale. Bila scoasa nu reprezinta un impediment, dimpotriva, este foarte posibil ca curcuminul, prin actiunea sa colagoga, sa ajute la o digestie mai buna chiar in absenta vezicii biliare.

 4. Iulian

  Buna ziua,
  Eu am 34 de ani. Pentru ficat gras cate capsule pe zi si pe ce perioada trebuie luat?

  • Iana Life

   Este oarecum dificil de spus, avand in vedere ca nu este clara cauza aparitiei acestei conditii medicale. In principiu, 2 capsule pe zi sunt suficiente preventiv, pentru a obtine un efect hepatoprotector. Se administreaza cat timp este nevoie, in preventie nu exista limita de timp, trebuie facuta tot timpul – cu Curcumin95 si dieta (si nu numai)

 5. Romica

  Cum sa iau si cit timp ? Pentru hepatita B.

  • Iana Life

   Dozele recomandabile in hepatita tip B sunt de 4 capsule pe zi, luate cate doua impreuna cu mesele principale. Ar trebui urmat minim 3 luni, si repetate analizele virale la final, pentru confirmarea efectelor. Ulterior, se poate merge pe o doza de preventie de 2 capsule pe zi.

 6. toni

  Daca am avut cancer de san operat in urma cu 3 ani iar acum mi-au aparut metastaze hepatice pot sa iau acest produs si cit trebuie luat?

  • Iana Life

   Curcuminul poate fi de mare folos in situatia descrisa. Curcuminul are efect antimetastatic si antitumoral confirmat prin numeroase studii (cateva exemple gasiti si la noi pe site). Este de asemeni un foarte bun protector hepatic. Va recomand sa incercati cu 6 capsule pe zi timp de 2 luni, luate cate 3 impreuna cu mesele principale, si sa refaceti ecografia hepatica la final, pentru a monitoriza cat de eficient a fost. Foarte probabil rezultatul va fi bun sau foarte bun. Se poate continua apoi inca cateva luni cu 6 capsule. Ulterior va recomand sa ramaneti pe o doza de intretinere de 3 capsule pe zi, pentru preventie.

Adaugati comentarii

Adresa de email nu este facuta publica! Campurile marcate * sunt obligatorii

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

sterge totTrimite