Curcuminul si SIDA

7 Poate sa ajute curcuminul la tratarea SIDA? Studiile de pana acum sugereaza ca da.

Sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA) este cauzat de infectia cu virusul imunodeficientei umane (HIV). In prezent nu exista nici un tratament de vindecare a infectiei cu HIV.

Dar exista modalitati de a o trata, astfel incat sa nu evolueze fatal si sa se transforme doar intr-o afectiune cronica. Asadar scopul unui astfel de tratament este de a preveni HIV sa progreseze declasand fatala boala SIDA.

Radicalii liberi joaca un rol important in infectarea cu HIV si evolutia in SIDA. Proprietatile antioxidante ale curcuminului ar putea intarzia progresia HIV.

Ce au aratat studiile de pana acum

 

La fel cu medicamentele pentru tratamentul HIV, curcuminul ar putea ajuta la incetinirea progresiei SIDA. Aceste efecte ale curcuminului sunt mediate prin suprimarea replicarii virusului imunodeficientei umane (HIV). (Vlietinck et al., 1998 ) In testele de laborator, curcuminul a blocat enzimele – anumite protein secretate de celulele infectate cu HIV si care joaca un rol in infectarea celulelor sanatoase – de care HIV are nevoie ca sa infecteze celulele si sa se multiplice. (Itokawa, Hideji, et al)

Si, daca in testele de laborator, curcuminul a blocat activitatea HIV, studiile clinice cu pacientii infectati cu HIV arata de asemenea ca simptomele pacientilor pot fi blocate de curcumin. (Pommier, Yves, Johnson, Allison A., Marchand, Christophe. [ed.] Peter Kirkpatrick.)

Intr-un studiu pe animale, curcuminul a prevenit deteriorarea celulelor creierului de catre radicalii liberi. De asemenea, a redus deteriorarea capacitatilor de invatare si memorie, cauzate de proteinele HIV-1. (Tang, Hongmei, et al., et al.)

Curcuminul poate sa ajute si prin inhibarea microbilor ce pot provoca infectii bacteriene si micotice. Si aceasta poate fi o chestiune de viata si de moarte pentru pacientii cu HIV. Chiar daca diferite bacterii afecteaza rar pe oamenii sanatosi, celor cu un sistem imunitar substantial subrezit le pot provoca infectii grave, cum ar fi meningita, pneumonie si altele, care sunt frecvent fatale la acesti pacienti. (California Antibiogram Project)

Exista si mai multe alte rapoarte care indica faptul ca extractul de turmeric, curcuminul, poate fi un tratament eficient pentru SIDA.

Cercetatorii avertizeaza ca aceste studii sunt preliminare si sunt necesare si mai multe cercetari pana la concluziile finale, dar studiile de pana acum ofera o speranta pentru obtinerea unui tratament bazat pe curcumin.

Extract95 Curcumin&BioPerine – eficienta dovedita stiintific

Untitled-1

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit turmericul in scopuri medicinale si acest lucru este bine documentat in medicina ayurvedica. Aceasta actiune benefica a fost remarcata de catre oamenii de stiinta, care au reusit, in urma cu mai bine de 100 de ani, sa identifice formula curcuminului.

Curcuminul (mai exact curcuminoizii – pentru ca vorbim de un complex de trei substante) este principiul activ din turmeric – praful (sau faina) care se obtine prin macinarea radacinii plantei Curcuma Longa, originara din India.

Cercetatorii au determinat procentul de substanta activa din faina de turmeric, ca fiind de doar 3-4% si au stabilit ca, pentru a se obtine efecte terapeutice notabile, ar trebui consumata zilnic o cantitate de praf de turmeric de 30-50 grame!

Aceasta observatie a dus in cele din urma la aparitia extractelor de Curcumin standardizat cu concentratie de 95% – de unde si denumirea de Curcumin 95.

O singura capsula de Curcumin 95% echivaleaza cu 10 grame de praf/faina de turmeric.

In plus, un numitor comun al tuturor cercetarilor este si concluzia privitoare la absorbtia naturala a curcuminului extrem de redusa, chiar si cand este folosit in stare aproape pura.

grafic-bioperine

De aceea, pentru ca substanta sa aiba efect in organism, este obligatorie asocierea cu extractul de piper negru (BioPerine). Acesta are un rol dublu: creste absorbtia la nivel intestinal si creste utilizarea hepatica, prin activarea enzimelor de conversie specifice.

Astfel, capacitatea organismului de a folosi curcuminul (biodisponibilitatea acestuia) creste de pana la 20 de ori. In aceeasi masura se imbunatateste, astfel, efectul pe care-l are in organism.

Din acest motiv si noi, in produsul nostru, am asociat curcuminul cu extractul de piper negru si am creat astfel cel mai bun produs de curcumin de pe piata romaneasca.

Noi credem cu tarie in produsul nostru si in ce poate face pentru sanatatea Dvs.

De aceea motto-ul nostru este “Rezultatele fac Diferenta”.

Adaugati comentarii

Adresa de email nu este facuta publica! Campurile marcate * sunt obligatorii

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

sterge totTrimite