Curcuminul si afectiunile gastrointestinale

7Dupa varsta de 30 de ani, circa 20 % din populatia mondiala sufera de una dintre bolile gastrice sau ulceroase. Iar peste varsta de 60 de ani, procentul bolnavilor ajunge la 66%!

Fiind considerata a II-a infectie bacteriana ca raspandire, dupa caria dentara, bacteria Helicobacter Pylori este considerata a fi principalul responsabil de bolile gastrointestinale cum sunt gastrita acuta sau cronica, ulcerul gastric si cel duodenal,

Statisticile mai arata si ca aprox. 10-12 % dintre romani au fost deja diagnosticati cu ulcere de intensitati variate. Fara a mai aminti de (mai „simplele”) gastrite.

De altfel, cercetatorii estimeaza ca bacteria H. Pylori afecteaza doua treimi din populatia lumii, conform statisticilor OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) si ca este responsabila in pondere de 60-90% de cazurile de cancer gastric. Alte studii arata ca 7 din 10 cazuri de ulcer gastric si 9 din 10 cazuri de ulcer duodenal au la cauza aceasta bacterie.

Un medic spunea, intr-o gluma amara, ca doar cine nu s-a testat nu o are. Si daca n-o avem, nu-i problema: putem s-o luam oricand. Pentru ca se transmite foarte usor : prin saliva (sarut, folosirea veselei si tacamurilor infectate), prin alimente infectate, prin surse de apa netratate corespunzator etc.

Si-acum, vestea buna: Curcuminul inhiba si distruge 65 de tulpini de Helicobacter Pylori si repara celulele gastrointestinale distruse de bacterie.

 

Inamicul discret si tacut e greu de contracarat

 

1La majoritatea persoanelor al caror tract digestiv este contaminat cu Helicobacter Pylori, fie nu apar semne de boala, fie acestea se manifesta prin simptome pe care tindem sa le atribuim altor cauze: oboseala, alimentatie necorespunzatoare, stres.

Bacteria aceasta este inamicul tacut si tenace din interiorul organismului uman. Este de-ajuns sa se fixeze in stomac si apoi se inmulteste pe toata durata vietii noastre, producand gastrita cronica – inflamatii cronice ale mucoasei gastrice –, afectiune ce sta la baza ulcerului si a cancerului, daca nu este tratata in timp.

Helicobacter Pylori patrunde in corp prin ingerare si avanseaza de-a lungul tubului digestiv. Si, desi sucul gastric acid nu reprezinta un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, totusi H. Pylori reuseste sa se adapteze usor. Si asta, pentru ca produce o enzima ce creeaza un mediu tampon in jurul ei si astfel blocheaza actiunea acidului clorhidric din sucul digestiv.

In anul 2005, Dr. Barry James Marshall, profesor de Microbiologie clinica la Universitatea din Australia de Vest, a castigat premiul Nobel demonstrand  ca bacteria Helicobacter Pylori este factorul care produce ulcerul peptic in cele mai multe dintre cazuri. Pana la aceasta descoperire se credea ca ulcerul este cauzat de stres , alimentele condimentate si prea mult acid.

1Ulcerul peptic este o leziune rotunda sau ovala ce apare ca urmare a distrugerii mucoasei esofagului, stomacului sau duodenului. Ulcerul peptic nu este deloc rar in societatea noastra. Statistica arata ca 1 din 10 oameni vor face ulcer peptic la un anumit moment in viaţa lor.

Studii recente au mai aratat o legatura puternica intre Helicobacter Pylori si alte afectiuni: purpura trombocitopenica si anemia feripriva. De asemenea s-a sugerat ca ar exista si o relatie intre infectia cu Helicobacter Pylori si boala cardiaca ischemica. Totusi, majoritatea asocierilor dintre infectia cu Helicobacter Pylori si manifestarile extragastrice sunt inca incomplet demonstrate.

Desi legatura dintre infectia cu H.Pylori si afectiunile gastrointestinale a fost definitiv stabilita, din nefericire nu s-a avansat ulterior prea mult in tratarea acestor boli. Si aceasta, deoarece bacteria s-a dovedit extrem de rezistenta la orice tratament, dezvoltandu-si rapid rezistenta la antibiotice si medicamentatie puternica.

In plus aceste mijloace clasice de tratament, pe langa lipsa de efecte pozitive s-a dovedit ca dezvolta si o serie de efecte secundare nocive in organism, crescand chiar riscul de ulcer si sangerari.

 

Curcuminul – Liderul substantelor naturale in lupta contra bacteriei H. Pylori.

 

Esecul tratamentelor traditionale este o cauza majora de ingrijorare in bolile gastroduodenale legate de Helicobacter Pylori. Vestea buna este ca, in urma mai multor cercetari stiintifice, s-a dovedit ca exista tratamente naturiste eficiente.

5Conform unui studiu publicat de American Society for Microbiology Curcuminul extras din turmeric inhiba si distruge 65 de tulpini de Helicobacter Pylori. Mai mult decat atat, datorita faptului ca este un antiinflamator foarte puternic, prejudiciul gastric indus de infectia cu Helicobacter pylori a fost aproape complet restaurat de catre Curcumin, acesta reparand celulele gastrointestinale distruse de bacterie.

Intr-un studiu din 2001, citat de publicatia online Turmeric for Health, privind efectele Curcuminului asupra gastritei si ulcerului peptic, s-a constatat ca aceasta substanta naturala poate ameliora simptomele de gastrita in cateva saptamani. La pacientii cu ulcer tratati astfel s-a constatat disparitia ulcerelor intr-un interval de patru pana la opt saptamani. Alti pacienti care sufereau numai de gastrita au scapat, in mai putin de 4 saptamani, de disconfortul abdominal si durere si au putut sa manance normal. La niciunul dintre pacienti nu s-au semnalat efecte secundare.

Un alt studiu, din 2004, a constatat ca, prin efectul sau anti-inflamator, Curcuminul poate sa contracareze impactul distrugator asupra celulelor pe care il are bacteria H. Pylori, aratandu-si astfel un plus de eficacitate in contracararea efectelor pe care bacteria le poate avea asupra tractului digestiv.

Iar intr-un alt studiu, cercetatorii au investigat efectele extractelor din peste douazeci de plante, inclusiv Curcumin, impotriva mai multor tulpini de H.Pylori in tuburi de testare. Dintre toate plantele testate, opt au reusit sa inhibe complet cresterea de colonii ale bacteriei. Dintre aceste plante, Curcuminul s-a dovedit a fi cel mai eficient, ucigand toate bacteriile H.Pylori in numai 15 minute, se arata in publicatia Heal with Food.

 

Extract95 Curcumin&BioPerine

  eficienta dovedita stiintific

turmeric-plus-piperina-egal-sanatate-960x350

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit turmericul in scopuri medicinale si acest lucru este bine documentat in medicina ayurvedica. Aceasta actiune benefica a fost remarcata de catre oamenii de stiinta, care au reusit, in urma cu mai bine de 100 de ani, sa identifice formula Curcuminului.

Curcuminul (mai exact Curcuminoizii – pentru ca vorbim de un complex de trei substante) este principiul activ din turmeric – praful (sau faina) care se obtine prin macinarea radacinii plantei Curcuma Longa, originara din India.

Cercetatorii au determinat procentul de substanta activa din faina de turmeric, ca fiind de doar 3-4% si au stabilit ca, pentru a se obtine efecte terapeutice notabile, ar trebui consumata zilnic o cantitate de praf de turmeric de 30-50 grame!

Aceasta observatie a dus in cele din urma la aparitia extractelor de Curcumin standardizat cu concentratie de 95% – de unde si denumirea de Curcumin 95.

O singura capsula de Curcumin 95% echivaleaza cu 10 grame de praf/faina de turmeric.

In plus, un numitor comun al tuturor cercetarilor este si concluzia privitoare la absorbtia naturala a Curcuminului extrem de redusa, chiar si cand este folosit in stare aproape pura.

grafic-bioperine

De aceea, pentru ca substanta sa aiba efect in organism, este obligatorie asocierea cu extractul de piper negru (BioPerine). Acesta are un rol dublu: creste absorbtia la nivel intestinal si creste utilizarea hepatica, prin activarea enzimelor de conversie specifice.

Astfel, capacitatea organismului de a folosi Curcuminul (biodisponibilitatea acestuia) creste de pana la 20 de ori. In aceeasi masura se imbunatateste, astfel, efectul pe care-l are in organism.

Din acest motiv si noi, in produsul nostru, am asociat Curcuminul cu extractul de piper negru si am creat astfel cel mai bun produs de Curcumin de pe piata romaneasca.

Daca suferiti de una dintre afectiunile gastrointestinale – de tipul gastritei sau ulcerului – trebuie sa incercati Extract95 Curcumin&Bio-Perine .

Este foarte probabil ca aceasta sa fie cea mai buna alegere pe care o puteti face.

Noi credem cu tarie in produsul nostru si in ce poate face pentru sanatatea Dvs.

De aceea motto-ul nostru este “Rezultatele fac Diferenta”.

Facebook