BioPerine®

 

– Eficienta sa dovedita stiintific potenteaza efectele benefice ale curcuminului. –

 

Piperul negru ne este binecunoscut pentru gustul sau special adaugat multor mancaruri. Mai putini romani stiu insa ca el este folosit in India de mii de ani si pentru black-pepper-21st-Augustbeneficiile sale medicale. Poate n-ati stiut, dar piperul negru chiar contine vitamine, minerale si antioxidanti. Si asta nu e totul.

Calitatile sale de vindecare sunt acum disponibile si in forma unui extract puternic, BioPerine. Acest extract din piper negru, testat clinic si brevetat in SUA, se adauga la o gama larga de suplimente si alimente, pentru a mari – semnificativ, arata studiile clinice – biodisponibilitatea anumitor nutrienti, prin cresterea absorbtiei in intestin.

Altfel spus, BioPerine, componenta piperului negru, stimuleaza capacitatea organismului de a asimila si de a folosi substantele benefice din alte alimente sau suplimente alimentare.

Cercetarile arata ca extractul BioPerine adaugat in suplimentele natural – cum este si cel obtinut din extragerea substantelor active din turmeric, Curcuminul – potenteaza cel mai eficient actiunea acestora, fara efecte secundare nedorite.

 

Ce efecte are piperul negrul, prin componenta sa BioPerine

BioPerine actioneaza mai ales prin initierea termogenezei – generarea de caldura, de energie. Ce inseamna asta?

Organismul produce sau consuma caldura in timpul proceselor metabolice. Cand o molecula mai mare se separa in doua molecule mai mici, asta implica ruperea unei legaturi, ceea ce elibereaza energie sub forma de caldura. Acest proces se numeste catabolism. In schimb, cand cu aportul unor enzime are loc un process anabolic – molecule mai mici sunt puse impreuna pentru a crea una mai mare – este necesar un aport de caldura, de energie.

De exemplu, corpurile noastre genereaza caldura prin contractarea muschilor. CandPimenta-preta temperatura corpului scade, creierul le cere muschilor scheletici sa se contracte si acest fapt genereaza ruperea mai multor legaturi chimice, creand o cantitate mai mare de caldura.

La fel, atunci cand mancarea ajunge in stomac, acizii si unele enzime „descompun” alimentele in particule mai mici, eliberand energie termica. Cand masa e mai bogata, putem observa ca ne este mai cald. Acest aport termic provine din ruperea legaturilor chimice din produsele alimentare ingerate.

Alimentele termogenice – care sunt generatoare de caldura interna, stimuland intr-o masura mai mare digerarea – joaca un rol important in descompunerea alimentelor si sunt adesea folosite ca alimente ce ne ajuta sa pierdem din greutate. BioPerine este recunoscut pentru faptul ca moleculele sale termogenice conlucreaza cu proprietatile termogenice naturale ale organismului uman.

Asta inseamna ca, in cursul procesului metabolic al generarii de caldura interna, alimentele sunt mai bine digerate. Si cand produsele alimentare sunt mai bine digerate, substantele lor nutritive sunt mai bine absorbite, adica devin mai biodisponibile.

Asadar, ca sa beneficiem de calitatile nutritive ale unor produse, nu avem nevoie sa mancam mai multe alimente, ci mai curand doar sa le digeram mai bine.

Molecula din BioPerine responsabila pentru termogeneza ridicata este piperina. Aceasta molecula, care da si gustul iute al piperului, ii ofera organismului un plus de energie, care ajuta la descompunerea de nutrienti.

Mecanismul termogenic al BioPerinei are multiple fatete si in acest moment este doar partial explicat. Printre teoriile sustinute de cercetari se numara si aceea ca piperina ar crește fluxul sanguin intestinal, că interferează în intestinul subțire și în ficat cu o enzimă cunoscută sub numele de UDP-glucuroniltransferază (UGT) si prin aceasta influenteaza si modul in care rinichii black pepper1-kUBE--621x414@LiveMintelimina toxinele prin urină; sau ca activează o enzimă care crește mobilitatea intestinului și dilata vasele de sange din peretele intestinal.

Indiferent de explicatiile de detaliu, un fapt ramane comun, pentru toate variantele elaborate de cercetatori: piperina creste biodisponibilitatea pentru anumiti nutrienti.

 

La ce ajuta extractul din piper

Bioperine ajuta asadar la o mai buna digerare si potenteaza biodisponibilitatea mai multor nutrienti.

  • Extractele din plante, cum sunt Ginkgo biloba, Ashwagandha, Boswellia serrata, Curcuminul si Capsaicina;
  • Vitaminele B1, B2, B3, B6, B9 si B12 sau C, A, D, E si K, ca si Coenzima Q10;
  • Antioxidantii alfa-caroten, beta-caroten, beta-criptoxantina, licopen, luteina, sau bioflavonoidele din scoarta de pin;
  • Aminoacizii lizina, izoleucina, leucina, treonina, valina, triptofan, fenilalanina si metionina.
  • Minerale: calciul, fier, vanadiu, seleniu, iod, potasiu, magneziu si altele.

black-pepper-1Pentru toate acestea s-a dovedit ca BioPerine le creste gradul de absorbtie in organism, creste biodisponibilitatea.

Fara indoiala, pe langa calitatile ce-l recomanda pentru condimentarea mancarurilor, piperul negru  este bun si pentru sanatate. Totusi, nu are acelasi efect pe care-l are BioPerine (piperina). Este evident ca, fiind mai „concentrat”, extractul ofera o mai buna digestie si absorbtie.

Astazi, o multime de oameni iau BioPerine ca atare, pentru proprietatile sale termogenice si de vindecare. In plus, este folosit si in alti suplimenti, in combinatie cu alte substante naturale.

Mai multe studii clinice efectuate in SUA au masurat absorbtia imbunatatita generata de BioPerine. Diferiti nutrientii au fost masurati in probele de sange de la ingestie, cu sau fara extract BioPerine. Cercetatorii au descoperit ca, de exemplu, absorbtia de seleniu sau de coenzima Q10 a crescut cu 30 la suta, cea de vitamina C cu peste 50 la suta, iar la beta-caroten absorbtia a crescut cu 60 la suta.

BioPerine a fost testat clinic in SUA si este brevetat pentru consumul uman. Este sigur si eficient.

De ce Curcumin cu BioPerine

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit turmericul nu doar ca pe un condiment, colorant alimentar sau conservant alimentar ci si ca planta medicinala.

Curcuma, sau Turmericul, este una dintre plantele cele mai venerate din Ayurveda, sistemul medicinal traditional indian. Texte ayurvedice vechi, scrise in urma cu aproape 2500 ani, descriu beneficiile rizomilor de Turmeric pentru utilizarea sa in cure contra reumatismului, astmului, alergiilor diverse, impotriva tulburarilor hepatice, a lipsei poftei de mancare si a gripei.

Aceasta actiune benefica a fost remarcata de catre oamenii de stiinta, care au reusit in urma cu mai bine de 100 de ani sa identifice formula curcuminului.

Curcuminul (mai exact curcuminoizii – pentru ca vorbim de un complex de trei substante) reprezinta principiul activ din turmeric praful (sau faina) care se obtine prin macinarea radacinii plantei Curcuma Longa, originara din India.

Acesti curcuminoizi s-au dovedit a fi responsabili nu doar de culoarea galbena a radacinilor de turmeric, dar si pentru mai multe beneficii aduse sanatatii, pentru care turmericul este folosit de secole.

Studiile clinice efectuate de catre universitati importante, institute de cercetare si spitale au confirmat rolul activ benefic al curcuminului in gestionarea mai multor afectiuni cronice.

Cercetatorii au determinat totodata si ca procentul de cucuminoizi din faina de turmeric este de doar 3-4%. Asadar, pentru a se obtine efecte terapeutice notabile, ar trebui consumata, zilnic, o cantitate de praf de turmeric de 30-50 grame. Aceasta observatie a dus la aparitia extractelor de Curcumin standardizat cu concentratie de 95%.

turmericApoi, cercetarile au relevat si ca absorbtia naturala a curcuminului etse extrem de redusa, chiar si cand este folosit in aceasta stare aproape pura.

Biodisponibilitatea Curcuminului si modul in care aceasta poate fi crescuta este inca un obiect de studiu pentru cercetatori. Pana acum, cel putin, au fost facute mai mute incercari de asociere a Curcumiului cu alte substante care sa-i poata oferi o absorbtie imbunatatita in organism.

Analize comparative ale celor sapte formulari realizate pana acum indica asocierea Curcuminului cu BioPerine ca fiind cea mai recomandabila.

Comparativ cu alti metaboliti folositi (substante care influenteaza metabolismul), BioPerine s-a dovedit ca indeplineste cumulat cele mai multe criterii de alegere: siguranta de dozare, continutul procentual de curcuminoizi din formulari, non-toxicitate etc.

Intr-un studiu clinic efectuat in 1998 pe voluntari sanatosi, s-a constatat ca BiopPrine poate creste biodisponibilitatea Curcuminului pana la de 20 de ori. Ceea ce inseamna ca suplimentul Curcumin cu BioPerine are in organism un efect de 20 de ori mai puternic, mai benefic, decat fara acest extract al piperului negru.

Siguranta produsului Curcuminul cu BioPerine a fost evaluata intr-un alt studiu clinic efectuat de Universitatea Tufts. Rezultatele studiului au aratat ca aceasta combinatie poate fi administrata in conditii de siguranta, fara nici o interactiune cu medicamente prescrise frecvent. Astfel de date privind interactiuni medicamentoase nu sunt pana acum disponibile pentru alte formulari ale Curcuminului, cu alti metaboliti

De aceea, , este recomandabila asocierea cu extractul de piper negru (BioPerine).

grafic-bioperine

Din aceste motive, pentru ca sa aiba doar un efect benefic maximizat in organism, in produsul nostru noi am asociat Curcuminul cu extractul de piper negru BioPerine si am creat astfel cel mai bun produs de Curcumin existent azi pe piata romaneasca.

Daca suferiti de una dintre numeroasele afectiuni ce pot fi prevenite sau ameliorate prin curele de curcumin, trebuie sa incercati Extract95 Curcumin&BioPerine.

Este foarte probabil cea mai buna alegere pe care o puteti face.

Noi credem cu tarie in produsul nostru si in ce poate face pentru sanatatea Dvs.

De aceea motto-ul nostru este “Rezultatele fac Diferenta”.

Facebook