Actiunea antiinflamatoare a curcuminului

In prezent, probabil ca substanta naturala investigata cel mai temeinic si mai intens de catre cercetatori din toata lumea este Curcuminul.

Ce arata studiile recente

Pe langa faptul ca amelioreaza afectiuni foarte raspandite in vremurile moderne, cum ar fi oboseala cronica, obezitatea sau depresia, Curcuminul si-a demonstrat deja potentialul terapeutic si in multe alte boli cronice.

Curele de curcumin au un impact deosebit in: reumatismul articular si alte afectiuni artritice, in accidentele vasculare cerebrale, in bolile cardiovasculare, bronsita, astm, colita, alergii, cancer, boala Alzheimer (AD), Parkinson, scleroza multipla, epilepsie, ischemie renala, afectiuni ale pielii inclusiv psoriazis, diabet și SIDA.

In plus, are efect antialergic, antifungic, antiviral, antibacterian si multe altele colaterale.

Cea mai puternica substanta antiinflamatoare naturala!

Peste o mie de studii publicate in ultimii 30 de ani au dus la aceste concluzii, dupa ce turmericul – binecunoscut in medicina ayurvedica – a fost folosit de mii de ani datorita prezentei curcuminului, un polifenol, in compozitia acestei plante.

Si studii noi apar aproape in fiecare saptamana!

Ce anume face sa fie curcuminul asa de benefic? Parerea specialistilor este aproape unanima: este cel mai puternic antiinflamator natural si este complet lipsit de efectele secundare distrugatoare pe termen lung ale unor medicamente uzuale astazi si anume antiinflamatoarele nesteroidiene.

„Bine, dar ce legatura are tocmai aceasta proprietate benefica a curcuminului cu toate acele boli cronice?”, ati putea sa va intrebati. Haideti, mai intai, sa intelegem cum ne afecteaza inflamatia pe fiecare dintre noi.

Noul inamic public numarul 1 in medicina

Cercetarile medicale cele mai recente arata ca la baza mai tuturor afectiunilor grave sta un factor comun: Inflamatia.

1

 

Inflamatia – prieten sau dusman?

E adevarat: inflamatia, ca proces fiziologic, este raspunsul organismului la leziuni sau agresiuni, ceea ce, in principiu, este un lucru bun.

Spre exemplu, daca o bacterie patrunde in organism, se declanseaza un proces fiziolgic inflamator. Asta inseamna ca la locul intruziunii este trimisa o „armata” de aparare, formata din anticorpi si leucocite. Scopul lor? Sa distruga tot ce intalnesc in cale, pentru a anihila invadatorul.

Consecinte? Umflarea tesutului, roseata, cresterea temperaturii si durere – semnele 2clasice ale inflamatiei. Toate acestea, desi neplacute si nedorite de cei mai multi dintre noi, indica totusi ca organismul a initiat un proces de vindecare.

Iar dupa ce pericolul a fost anihilat, „armata” este retrasa. Si incepe procesul de recuperare. Tesutul se dezumfla, roseata se atenueaza, temperatura scade si durerea dispare.

Dar cele descrise pana aici prezinta numai aspectul acut al inflamatiei, cu efectul sau benefic, de vindecare.

Inflamatia are insa si o alta fateta, cea cronica. O inflamatie cronica – care nu mai este sustinuta, nu mai e justificata de o reactie de aparare fireasca a organismului – are efecte de-a dreptul distructive pentru celule.

Sa combati cauza bolii, nu doar boala

Inflamatia cronica este acum, in medicina, cel mai fierbinte subiect – ultima frontiera in cercetarea medicala.

P3ractic, nu trece o saptamana fara sa apara un studiu nou ce releva iar si iar alte modalitati prin care inflamatia cronica afecteaza organismul.

Cercetarile din ultimii ani indica in mod clar aceasta implicare a procesului inflamator cronic in mai toate bolile cronice degenerative.

Cancerul, artritele, Alzheimerul, diabetul, hipertensiunea, hepatitele cronice, Parkinsonul etc sunt boli de care sufera foarte multi. Si zilnic mor oameni din cauza unor astfel de maladii. Ce nu s-a stiut insa, cel putin pana de curand, este ca toate aceste boli – si altele la fel – au acelasi numitor comun: inflamatia.

Faptul ca acum se poate identifica o cauza comuna a tuturor acestor boli implica – deosebit de important! – si posibilitatea ca raspunsul terapeutic sa fie unul comun. Sa fie unic: prin scaderea inflamatiei cronice din organism.

Iar toate studiile publicate recent arata rezultate neasteptat de bune ale acestui nou principiu terapeutic. Fie ca vorbim de preventie, fie ca vorbim de tratamentul unei afectiuni deja aparute, combaterea micro-inflamatiilor cronice s-a dovedit a fi cel mai bun raspuns.

Primul antiinflamator: alimentatia sanatoasa. Apoi, urmeaza celelalte.

Asadar: in loc sa tratam cancerul, sau diabetul, sau hipertensiunea sau Alzheimerul, e mult mai simplu si, din cate arata cercetarile de pana acum, mult mai eficient daca tratam inflamatia care genereaza toate aceste boli.

Astfel, orice actiune prin care inflamatia cronica scade reprezinta un pas important pentru o viata lunga si sanatoasa. Iar acest lucru este de asemenea cu atat mai important atunci cand boala s-a instalat deja.

Cum putem reduce inflamatia? Pe doua mari cai: mai intai, prin alimentatie. Si, apoi, prin administrarea de substante antiinflamatoare.

4Pentru omul sanatos, alimentatia corecta este cel mai bun factor de preventie impotriva oricarei boli.

Insa, cand boala s-a instalat, doar alimentatia nu mai e de ajuns. Si trebuie sa apelam la antiinflamatoare.

Curcuminul – cel mai puternic antiinflamator natural

In arsenalul terapeutic modern, Curcuminul joaca un rol deosebit de important. De ce? Simplu. Pentru ca este cel mai puternic antiiflamator natural.

Si, mai mult de atata, spre deosebire de produsele chimice farmaceutice, nici nu are efecte secundare, atunci cand se administreaza in limita unei doze utile de 2-4 grame pe zi. Si asta, chiar si pe perioade de timp mai lungi, de luni de zile.

5

Efectul antiinflamator al curcuminului este dat de capacitatea sa de a inhiba activitatea unor enzime care joaca un rol important in producerea si mentinerea inflamatiei la nivel cronic.

In numeroase articole publicate – atat pe site-ul National Center for Biotechnology Information (NCBI), din cadrul National Institutes of Health (NIH), din SUA ( click aici), cat si pe multe alte site-uri cu specific medical – sunt prezentate dovezi in favoarea rolului pe care-l joaca curcuminul in prevenirea si tratamentul diverselor boli cronice pro-inflamatoare.

Cercetatorii au descoperit ca procesul inflamator joaca un rol major in majoritatea bolilor cronice, cum ar fi cele neurodegenerative, cardiovasculare, pulmonare, metabolice, 6autoimune și neoplazice. Ei au demonstrat totodata capacitatea curcuminului de a regla numerosi factori, citokine, kinaze proteice, molecule de adeziune, molecule redox și enzimele cauzatoare de inflamatii.

Toate aceste trasaturi, combinate cu siguranta farmacologica și costul redus, fac din curcumin un agent therapeutic deosebit de interesant de explorat.

Mai multe informatii legate de potentialul terapeutic in diferite afectiuni gasiti in pagina Beneficii.

Extract95 Curcumin&BioPerine – eficienta dovedita stiintific

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit turmericul in scopuri medicinale si acest lucru este bine documentat in medicina ayurvedica. Aceasta actiune benefica a fost remarcata de catre oamenii de stiinta, care au reusit, in urma cu mai bine de 100 de ani, sa identifice formula curcuminului.

Curcuminul (mai exact curcuminoizii – pentru ca vorbim de un complex de trei substante) este principiul activ din turmeric – praful (sau faina) care se obtine prin macinarea radacinii plantei Curcuma Longa, originara din India.

7

Cercetatorii au determinat procentul de substanta activa din faina de turmeric, ca fiind de doar 3-4% si au stabilit ca, pentru a se obtine efecte terapeutice notabile, ar trebui consumata zilnic o cantitate de praf de turmeric de 30-50 grame!

Aceasta observatie a dus in cele din urma la aparitia Extractelor de Curcumin standardizat cu concentratie de 95% – de unde si denumirea de Extract95 Curcumin .

O singura capsula de Curcumin 95% echivaleaza cu 10 grame de praf/faina de turmeric.

Apoi, un numitor comun al tuturor cercetarilor este si concluzia privitoare la absorbtia naturala a curcuminului extrem de redusa, chiar si cand este folosit in stare aproape pura.

De aceea, pentru ca substanta sa aiba efect in organism, este obligatorie asocierea cu extractul de piper negru (BioPerine). Acesta are un rol dublu: creste absorbtia la nivel intestinal si creste utilizarea hepatica, prin activarea enzimelor de conversie specifice.

Astfel, capacitatea organismului de a folosi curcuminul (biodisponibilitatea acestuia) creste de pana la 20 de ori. In aceeasi masura se imbunatateste, astfel, efectul pe care-l are in organism.

grafic bioperineDin acest motiv si noi, in produsul nostru, am asociat curcuminul cu extractul de piper negru si am creat astfel cel mai bun produs de curcumin de pe piata romaneasca.

Daca suferiti de una dintre numeroasele boli cronice, care au la cauza o micro-inflamatie, trebuie sa incercati Extract95 Curcumin&BioPerine.

Este foarte probabil ca aceasta sa fie cea mai buna alegere pe care o puteti face.

Noi credem cu tarie in produsul nostru si in ce poate face pentru sanatatea Dvs.

De aceea motto-ul nostru este “Rezultatele fac Diferenta”.

671 Comments
  1. Barsan Elena

    Buna ziua am fata in varsta de 18 ani si s-a imbolnavit anul acesta de panencefalita sclerozanta subacuta in urma careia a paralizat ,a orbit si a ramas muta.urmeaza tratâment cu isoprinosine,carmabazepina,neuroptimizer,actovegin,cerebrolizin,aceste medicamente sunt simptomatice.va rog daca se poate sa-mi spuneti daca e bun acest medicament pt ea,tinand cont de medicamentele care le ia.multumesc

    • Iana Life

      Imi pare rau pentru suferinta Dvs si a fetei, nici nu vreau sa-mi imaginez ce inseamna asta. Curcuminul, ca si agent antiinflamator si antiviral poate fi de folos in principiu (nu cred ca se influenteaza negativ cu celelalte medicamente amintite) insa stadiul bolii pare sa fie avansat si nu cred ca veti putea observa imbunatatiri indiferent ce tratament ar lua. Daca bugetul permite, incercati si Curcumin95, 3 capsule pe zi, pentru ca are efect neuroprotector – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2527619/

      • Barsan Elena

        Multumesc o sa incerc .doar asa am tinut-o in viata incercand medicamente ,dupa doctori trebuia sa o pierd din aprilie cand mi-au dato acasa.Mare este Dumnezeu

      • Iana Life

        Sa dea Dumnezeu sa fie bine.

  2. cornelia carp

    Ce parere aveti, in gonartroza ar fi eficient turmericul ?

    • Iana Life

      Turmericul simplu este prea slab concentrat in substanta activa, trebuie sa luati Curcumin95, care este de 30 de ori mai concentrat decat simpla faina de turmeric, si contine si Bioperine – care creste de pana la 20 de ori absorbtia Curcuminului. Trei capsule pe zi sunt de regula suficiente pentru gonartroza, si echivaleaza cu 30-40 grame de turmeric praf.
      Beneficiile se pot instala dupa numai o saptamana.

  3. mtapeanu

    Mama mea are ALZHEIMER,am vazut ca este recomandat si pt.aceasta boala.Ea
    urmeaza tratament cu:Yasnal,Mirzaten,Memantina,lucetam,bilobil si cerebrelosin (la 3 luni).
    Pe linga asta mai ia si Thyroxin pt ca are partea stinga a tiroidei extirpata.
    Ce-mi recomandati in cazul ei? Ar putea lua acest produs si cum?

    • Iana Life

      Alzheimer-ul din nefericire nu poate fi vindecat, ci numai incetinit. Puteti asocia si Curcumin95 3 capsule pe zi la tratamentul existent, avand in vedere ca actiunea antiinflamatorie si antioxidanta a curcuminului este benefica nu numai pt Alzheimer (sunt mai multe studii in acest sens, ex. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2781139/) dar si pentru celelalte suferinte cronice degenerative specifice varstei.

  4. Maria Manea

    Buna ziua, as dori sa stiu daca acest supliment alimentar ar putea fi de folos pentru noduli la san si de asemenea pentru endometrioza.Multumesc

  5. manolache irina

    Buna ziua…am o infectie urinara si o candida de care nu mai reusesc sa scap de ceva vreme,as vrea sa stiu daca acest antinnflamator ma poate ajuta…multumesc

    • Iana Life

      Cred ca merita sa incercati, mai ales in situatia in care alte variante n-au dat rezultat. Curcuminul are efect antiinflamator, util in amebele situatii, si are si efect antifungic, pentru candida. V-as recomanda o doza initiala mai mare, de 4-5 capsule pe zi timp de 2 saptamani, dupa care puteti reduce la 3 capsule pentru inca 4 saptamani, evident, in functie si de rezultate.

  6. Ioanid Elena

    Am stenoza spinala din zona cervicala ,toracala,lombara de natura inflamatorie .Vreau sa stiu daca curcuminul opreste evolutia stenozei( ingustarea canalului rahidian care are drept efect compresia maduvei si a nervilor care apartin diferitelor organe, Astept raspuns.

    • Iana Life

      Poate fi foarte util – vedeti acest articol http://drjeffreytucker.com/2012/11/more-benefits-of-curcumin/ – in paragraful 4 vorbeste exact de actiunea curcuminului in stenoza spinala.
      Mai ales in situatia in care este de natura inflamatorie trebuie sa incercati – 3 capsule pe zi 2-3 luni (pentru a putea masura si efectele)

  7. maria timis

    buna ziua, am HTA renovasculara, virus C, hipertiroida si rinichi sclerotic. am citit ca e contraindicat in hipertiroidie dar eu iau o capsula/zi de 1000mg, ce sa fac? il iau de o luna si as vrea sa continui, multumesc

    • Iana Life

      Nu am inteles daca luati produsul nostru sau un alt produs care are 1000mg pe capsula. Spuneti-mi exact ce produs luati si in ce doza – capsule.

  8. Mihaela

    Am rinichi polichistici bilaterali , nu urmez nici un tratament .Pot sa iau acest medicament ?
    Va multumesc !

    • Iana Life

      Da, nu sunt contraindicatii.

  9. andrea

    in caz de tiroidita hashimoto si tensiune arteriala sub tratamaent cu Noliprel si metoprolol este indicat ptr ca am dureri la oasele de la maini

    • Iana Life

      Curcuminul poate fi de mare folos in tiroidita Hashimoto – http://www.thyroidpharmacist.com/blog/turmeric-for-your-thyroid
      Este posibil sa aiba si un efect de scadere a tensiunii, daca va decideti sa facei o cura cu 3 capsule pe zi sa va controlati si tensiunea din cand in cand, pentru a nu scadea prea tare – eventual mai reduceti din anti-hipertensive daca e cazul.

  10. Maria

    Buna ziua. Este utila administrarea curcuminului unui copil de 12 ani care sufera de retinopatie pigmentara?

    • Iana Life

      Nu am gasit nimic in literatura care sa sugereze ca ar putea fi de ajutor, deci nu putem recomanda sa incercati. Imi pare rau ca nu va putem ajuta. Din cate am citit, v-ar putea ajuta uleiul de ficat de cod, care contine atat omega 3 cat si vitamina A, insa trebuie sa vorbiti cu un medic oftalmolog referitor la dozaj.

Adaugati comentarii

Adresa de email nu este facuta publica! Campurile marcate * sunt obligatorii

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

sterge totTrimite